Romania va incerca sa sprijine ArcelorMittal Galati, dar se afla "intre ciocan si nicovala", respectiv intre interesul de a mentine investitorii si respectarea regulilor europene, afirma premierul Ponta, precizand ca seful Mittal a evocat varianta retragerii din Europa din cauza pretului la energie.
Premierul a aratat ca Guvernul de la Bucuresti are o politica de sprijinire a tuturor companiilor din Romania, dar ca este nevoie ca masurile de sprijinire sa fie agreate si de Comisia Europeana.

"Intreaga companie (Mittal-n.r.) in Europa are o problema cu cresterea pretului la energie, ori aici politicile interne pe care le vom aplica sunt de sprijinire a uzinei de la Galati, dar este nevoie si de coordonare pe plan european, pentru ca, daca se impune sa adoptam anumite reguli, suntem intre ciocan si nicovala, intre interesul de a ne mentine aici fabricile si infringementul de la Bruxelles", a spus Ponta, conform Mediafax.

Intrebat de jurnalisti daca presedintele Mittal a vorbit, in discutia avuta la Bucuresti, despre posibilitatea de a se retrage din Romania, premierul a raspuns ca "nu in mod direct".

"A vorbit despre posibilitatea de a se retrage din Europa", a precizat premierul.

Premierul Ponta si proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, au discutat vineri, la Palatul Victoria, propuneri de optimizare a costurilor de productie la ArcelorMittal Galati, seful grupului siderurgic declarand ca asteapta sa fie gasite "solutii sustenabile" in domeniul energiei.

Ponta anuntase anterior ca Mittal este preocupat de pozitia pe care Romania o va avea in acest sens la urmatorul Consiliu European pe teme energetice.

"Ma intalnesc cu domnul Mittal, care vine in Bucuresti la invitatia mea. Mittal, ca toti producatorii din Uniunea Europeana, are o mare preocupare fata de deciziile pe care Uniuea Europeana le va lua la Consiliul European pe energie. Ei spun asa: Europa, daca nu reduceti preturile la energie si continuati sa le cresteti, nu mai suntem competitivi, ne ducem in China, in Africa, in alta parte, pentru ca in Europa nu mai suntem competitivi", a spus Ponta, la postul public de televiziune.

El a precizat ca il va informa pe seful ArcelorMittal despre pozitia pe care Romania o va sustine la Consiliul European.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri