Fostul director general al Hidroelectrica Traian Oprea a fost concediat marti din compania de stat, unde ocupa un post de inginer, alaturi de alti 303 salariati, printre care lideri de sindicat, directori si sotii de directori.
In urma acestor disponibilizari, numarul angajatilor Hidroelectrica scade la aproximativ 4.500.

"Astazi (marti - n.r.) au fost disponibilizati 304 salariati, printre care directori, lideri de sindicat si sotii de directori. Cand a auzit de concedieri, Traian Oprea s-a imbolnavit subit si s-a internat. In consecinta am trimis executorul judecatoresc", a declarat pentru Mediafax Remus Borza, seful Euro Insol, administratorul judicar al producatorului de energie.

Potrivit lui Borza, Oprea detinea in o functie de "simplu inginer" in Hidroelectrica. Intrebat de ce l-a concediat, Borza a afirmat: "De competent ce era".

Oprea a fost director general la Hidroelectrica in perioada 2003-2009. El a fost retras in 2009 pe pozitia de director general adjunct, presedintele Traian Basescu declarand atunci ca pentru inlocuirea lui si-a folosit influenta asupra Guvernului.

In luna ianuarie, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, l-a numit pe Oprea consilier personal. Premierul Victor Ponta a spus atunci ca s-a suparat cand a aflat ca "Vosganian il ia consilier tocmai pe cel care a semnat toate contractele cu «baietii destepti»". Ulterior, Vosganian a renuntat la Oprea.

Hidroelectrica este in insolventa din iunie anul trecut. Printre cauzele insolventei se numara vanzarea energiei la preturi scazute catre mai multi beneficiari, numiti de Basescu "baieti destepti". Oprea s-a aflat la conducerea Hidroelectrica in perioada cand au fost semnate contractele cu "baietii destepti".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri