Romania are la dispozitie 7,1 miliarde de euro fonduri europene pentru Strategia Nationala de Dezvoltare Rurala intre 2014-2020, a declarat Nicolae Popa, directorul adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), conform Mediafax.
"Avem la dispozitie pentru investitii 7,1 miliarde de euro in programul viitor la care se adauga cofinantarea nationala 20 la suta, inca 1,4 miliarde de euro. Ne-am gandit sa nu ne mai ducem spre 28 de masuri cum am avut in precedentul program 2007-2013, asta ar inseamna o fragmentare ineficienta a sumelor care ne sunt puse la dispozitie si ne-am gandit la sapte masuri unde sa directionam acesti bani. In momentul de fata ne gandim sa acordam sume importante pentru Masura 3.22 - dezvoltarea satului romanesc, pentru Masura 1.21 - dezvoltarea exploatatiilor agricole, pentru Masura 1.23 - procesarea produselor agricole, pentru Masura 1.12 - instalarea tinerilor in mediul rural ca sefi de exploatatii, Masura 3.13 - incurajarea activitatilor turistice, Masura 3.12 - infiintarea IMM-urilor in mediul rural si nu in ultimul rand ne vom axa atentia foarte serioasa spre infiintarea si consolidarea grupurilor de actiune locala", a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, directorul adjunct al APDRP.

Nicolae Popa a mentionat ca aceste aspecte nu au fost discutate deocamdata cu reprezentantii Uniunii Europene si ca negocierile vor incepe in toamna acestui an.

"Primele discutii le incepem probabil dupa septembrie cu Uniunea Europeana. Vrem sa continue negocierile si in 2014 si noi speram ca in septembrie 2014 sa putem implementa primele masuri de finantare din programul 2014-2020", a precizat Popa.

El a afirmat ca ar putea exista si subprograme care sa incurajeze anumite zone, dand ca exemplu zona montana, dar si unele zone destinate viticulturii, legumiculturii sau pentru cresterea vacilor de carne.

Nicolae Popa a mai spus ca Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit isi doreste sa fie simplificate procedurile, dar si ca atitudinea reprezentantilor APDRP sa fie schimbata radical, sa nu mai fie refractara si sa fie cu o mai mare deschidere catre beneficiari.

"Dorim simplificarea procedurilor, a documentatiilor proiectelor care trebuie depuse. Ne dorim la fiecare oficiu judetean sa infiintam un fel de birouri unice unde sa dinamizam procedura de autorizare, vine fiecare reprezentant al institutiei pentru a termina in cateva zile cu autorizatiile si sa nu mai astepte o luna, doua sau chiar trei. Vrem sa ne schimbam comportamentul. Am cerut tuturor colegilor mei din teritoriu sa-si schimbe radical atitudinea, sa nu mai fie refractara, sa nu mai fie impulsiva, sa considere beneficiarul un fel de prieten, un fel de colaborator, un fel de partener in aceasta operatiune complexa a accesarii de fonduri europene pentru ca obiectivul este comun sa accesam cat mai multi si daca se poate toti banii veniti de la Uniunea Europeana", a explicat Nicolae Popa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri