Procurorii DIICOT spun ca gruparea specializata in evaziune fiscala si spalare de bani si vizata de descinderile din Mehedinti, Dolj si Olt a creat un prejudiciu de peste 2,2 milioane euro, fiind sprijinita de un comisar sef al Garzii Financiare Mehedinti si de un director de la Directia de Finante.
Potrivit unui comunicat al DIICOT citat de Mediafax, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Craiova, au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 20 de persoane si specializat in evaziune fiscala si spalare de bani.

Miercuri dimineata au avut loc 24 de perchezitii domiciliare in Mehedinti (21), Dolj (1) si Olt (2), la locuintele persoanelor suspectate in acest caz, precum si la sediile unor societati comerciale.

Conform sursei citate, membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale, utilizand mai multe societati comerciale, controlate direct sau prin persoane interpuse, prin inregistrarea in evidentele contabile a unor facturi fiscale aferente unor operatiuni comerciale fictive, in cuantum de peste 29.000.000 de lei, pentru care au dedus ilegal TVA si au diminuat impozitul pe profit.

"Activitatea infractionala a fost sprijinita de catre un comisar sef din cadrul Garzii Financiare Mehedinti si un director executiv in cadrul DGFP Mehedinti. Prejudiciul cauzat prin eludarea platii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat depaseste suma de 2.200.000 de euro", mai spun procurorii DIICOT.
In acst caz, vor fi duse la audieri la DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova un numar de 21 de persoane.

Surse din randul anchetatorilor declarau corespondentului MEDIAFAX ca printre persoanele vizate in acest dosar ar fi si directorul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Mehedinti, Violeta Craciun, dar si mai multi comisari de la Garda Financiara Mehedinti.

Aceleasi surse spuneau ca au avut loc perchezitii si la locuinta si sediul firmei fostului director al Directiei de Drumuri Nationale Mehedinti Sorin Duducea, a carui firma de constructii, Via Vita Constructii, a derulat de-a lungul timpului contracte cu mai multe administratii publice din judetul Mehedinti, pentru asfaltarea drumurilor.

De asemenea, au avut loc descinderi la Strehaia, la locuintele unor romi care ar detine societati despre care exista suspiciuni ca au emis facturi fictive catre societatea Via Vita, pentru diverse servicii si marfuri, fara a plati TVA si impozit pe profit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri