Oamenii de afaceri romani au, incepand din aceasta luna, un nou sprijin in dezvoltarea business-urilor in Asia Centrala.
RoKaz este compania care va contribui la consolidarea relatiilor bilaterale Romania-Kazakhstan, prin serviciile de consultanta oferite. Organizatia ia nastere la initiativa si sub administrarea consulului onorific al Kazakhstanului in Romania, Petru Lificiu. RoKaz isi propune sa devina un factor indispensabil in dezvoltarea de business-uri intre cele doua tari. Biroul de consultanta va servi la fructificarea oportunitatilor pe care piata kazaha le prezinta pentru companii si oameni de afaceri din Romania si va stimula efecte pozitive cu dublu sens, atat pentru Romania, cat si pentru Kazakhstan.
„Republica Kazakhstan este cel mai important partener economic al Romaniei in Asia Centrala. Schimburile comerciale bilaterale sunt din ce in ce mai intense si urmaresc un trend pozitiv. Impreuna cu o echipa de consultanti profesionisti, condusa de dna. Cristina Ene, Business Developer, vom asigura inputul necesar dezvoltarii afacerilor din Romania, pe teritoriul Kazakhstanului. Dorim sa le oferim companiilor romanesti consultanta in planificarea strategica pe termen lung si pe parcursul intregului proces; toate acestea, pentru o rentabilizare a investitiilor.”, afirma Petru Lificiu. Compania are in plan, in viitorul apropiat, si facilitarea patrunderii investitorilor Kazahi pe pietele din Romania.

Cine este Petru Lificiu?
Petru Lificiu este consul onorific al Kazakhstanului in Romania si fost Ministru al Mediului. De asemenea, a mai fost Secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii, Apelor i Proteciei Mediului si Preedinte al “Forumului Naional al Ecologitilor”, fiind recunoscut pentru implicarea sa majora in proiecte ecologice.

Fundamentul relatiilor Romania- Kazakhstan

La baza relatiilor comercial-economice ale Romaniei cu Republica Kazahstan sunt Acordul de Parteneriat si Colaborare intre UE si statele membre UE si R. Kazahstan. De asemenea, între Romania si Kazahstan au mai fost încheiate câteva acorduri de colaborare privind cooperarea economica, promovarea i protejarea reciproc a investiiilor, evitarea dublei impuneri i prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit i capital. De altfel, Traian Basescu a mentionat in mai multe randuri, faptul ca intensificarea relatiilor dintre Romania si Kazahstan, in special a celor economice, reprezinta un obiectiv bine definit pe plan extern.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri