Presedintele Basescu a declarat, la Pro TV, ca opinia sa privind indeplinirea punctelor din Acordul cu FMI nu este "atat de negativa" cum este prezentata in presa, adaugand ca el crede ca board-ul FMI va constata indeplinirea in cea mai mare parte a acestora si va valida incheierea unui nou Acord.
"Nu e atat de negativa cum o aud in presa. Eu cred ca boardul FMI va constata indeplinirea in cea mai mare parte a criteriilor stabilite de comun acord cu Guvernul Romaniei si va valida incheierea celui de-al doilea acord", a afirmat Basescu (foto), duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, intrebat fiind despre parerea sa privind realizarea de Guvern a punctelor din Acordul cu FMI, noteaza Mediafax.

Basescu a spus ca el sustine incheierea de catre Romania a unui nou acord.

De asemenea, intrebat despre care vor fi obiectivele acestui nou acord, daca vor aduce noi masuri de austeritate, seful statului a raspuns ca Romania nu mai este in perioada de austeritate.

"Nu austeritate, ca Romania nu mai este in perioada de austeritate. Faptul ca Guvernul nu creste salariile si pensiile, nu inseamna ca Romania este in austeritate. Dar eu as spune ca Romania a trecut la faza la care dramuieste mai corect banii publici din punct de vedere al populismelor", a afirmat Basescu.

Totodata, presedintele a spus ca nu este "atat de pessimist cu privire la evolutia economiei romanesti", avand in vedere perspectiva unui an agricol bun si crearea de noi locuri de munca prin ajutoarele de la stat pentru investitiile directe in economie.

"Deci aici as fi retinut sa am o viziune negativa. Ceea ce cred ca se va intampla este faptul ca in Romania nu va creste somajul, ceea ce este un prim pas bun. Al doilea, este absorbtia fondurilor europene care ar da plus de forta de munca", a apreciat Basescu.

Pe de alta parte, intrebat in legatura cu faptul ca unii lideri PNL au aratat ca nu sustin neaparat incheierea de catre Guvern a unui nou acord cu FMI, Basescu a raspuns ca liderii PNL "ar fi bine sa nu se bage macar", avand in vedere "dezastrul economic" pe care l-a produs Guvernul Tariceanu in 2007-2008.

"Liderii PNL au anulat un acord cu FMI in timpul Guvernului Tariceanu impotriva punctului meu de vedere si au dus tara in colaps. Asta au facut liderii PNL. Deci, din acest punct de vedere, ar fi bine sa fie rezervati, pentru ca nu s-a ocupat nimeni, sa le puna in fata dezastrul economic pe care l-au facut in 2007-2008. Sa fii tara cu investitii straine directe de 9 miliarde de euro, sa ai crestere economic de 7%, sa ai deficit de 5,8%, care pe urma l-am platit scump, e un argument pentru care liderii PNL ar fi bine sa nu se bage macar", a mai afirmat Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri