Somajul in randul tinerilor a atins un nivel critic in majoritatea tarilor G20 si este asteptat sa creasca in urmatorii cinci ani, amenintand recuperarea economica globala si punand sub pericol o intreaga generatie. International Labour Organization (ILO) raporteaza ca aproape 13% din tinerii lumii – circa 75 milioane de oameni – nu au job-uri.

Avoiding a lost Generation

Multi dintre tinerii angajati ocupa pozitii sub capacitatea lor.

In tarile cele mai afectate, rata somajului intre tineri este de peste 30%. The Economist considera ca datele reale sunt mult mai grave, aproape 290 de milioane de tineri ori nu muncesc ori nu studiaza.

Informatiile sunt extrase din summit-ul G20 Young Entrepreneurs’ Alliance ce a avut loc in Rusia, in iunie 2013.

In timp ce statele in curs de dezvoltare sufera de cele mai inalte rate de somaj, datele legate de tineri nu sunt bune, insa, nici la nivel global. O alta problema este supraspecializarea, tineri care nu reusesc sa isi gaseasca locuri de munca pe masura studiilor si aptitudinilor.

O cercetare a Ernst & Young a descoperit ca firme cu mai putin de 250 de angajati acopera, in medie, doua treimi din angajatii G20. Tinerii au mult mai multe sanse in a se angaja in IMM-uri decat in corporatii.

Tinerii antreprenori au identificat cinci elemente cheie, imperative pentru scaderea ratei somajului intre tineri. Unele dintre ele se adreseaza guvernelor statelor, altele, chiar intregii societati.




1. Alternative mai multe in ceea ce priveste sursele de finantare
2. Cresterea mentoratului si suport mai vast
3. Schimbarea culturii si tolerarea esecurilor
4. Cresterea ratei oferirii bonus-urilor la atingerea target-urilor
5. Reducerea taxarii excesive



Mai multe informatii, in PDF-ul atasat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri