Presedintele Traian Basescu a declarat ca trebuie redusa fiscalitatea pe forta de munca, atat cea care revine angajatului, cat si cea a angajatorului, insa el considera ca acest lucru nu se poate face mai devreme de 2015, avand in vedere nivelul inca ridicat al deficitului la fondul de pensii.
El a aratat ca deficitul anual la fondul de pensii este de 3,2 miliarde de euro, pe care Guvernul trebuie sa ii imprumute, iar singura contributie in fondul de pensie provine din impozitele pe salariu, relateaza Mediafax.

Basescu a argumentat ca este o tendinta de diminuare a acestui deficit, in urma cu trei ani fiind vorba de 3,6 miliarde, insa trebuie asteptat in continuare pentru a fi o certitudine aceasta diminuare.

"Desi stim cu totii ca fiscalitatea pe munca este foarte ridicata, nu cred ca se poate intampla din 2014, poate din 2015 pentru ca nu trebuie sa astepti sa vezi ca s-a reechilibrat fondul de pensii, trebuie sa vezi ca e o tendinta constant de diminuare si cand a ajuns la un 2,5 miliarde – 2 miliarde deja poti sa spui ca poti sa mai reduce din povara fiscala pe angajat si pe angajator (...) Deci sperantele nu sunt imediate, dar in mod categoric trebuie redusa fiscalitatea pe forta de munca", a mai spus presedintele.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri