Presedintele Traian Basescu a declarat ca este "o copilarie" ideea ca si Romania sa fie inclusa, dupa esecul Nabucco, in proiectul gazoductului South Stream al operatorului rus Gazprom, obiectivul tarii noastre fiind sa isi diversifice sursele de aprovizionare cu gaze deja existente, scrie Mediafax.
"Am vazut idei de genul ca nu are nimic, acum vrem si noi in South Stream. E o copilarie, obiectivul Romaniei este sa isi diversifice sursele de aprovizionare", a afirmat Basescu, la Bruxelles, dupa reuniunea Consiliului European.

El a subliniat ca "South Stream este mentinerea sursei de aprovizionare".

De asemenea, Basescu a afirmat ca "Romania nu vrea sa ramana dependenta de un singur furnizor".

Totodata, presedintele a afirmat ca nu este la varsta "pubertatii politice" sa creada "vorbele de consolare" privind conectarea Romaniei prin prelungiri la conducta TAP, aleasa in detrimentul Nabucco pentru aprovizionarea cu gazul azer din zacamantul de la Sah Deniz.

"Sigur ca Romania ar fi avut de castigat daca proiectul Nabucco se facea. Eu nu sunt la varsta pubertatii sa cred afirmatia facuta ca au castigat amandoi pentru ca din TAP vom face niste prelungiri care vor acoperi statele prin care ar fi trebuit sa treaca Nabucco. Am trecut de varsta pubertatii politice. Sunt vorbe de consolare, dar Romania trebuie sa isi ia soarta strategiei energetice in maini", a afirmat Basescu.

Reprezentantii Guvernului din Kahazstan au propus partii romane o formula in care sa asigure livrarea de gaz kazah prin extensia din Bulgaria spre Romania a gazoductului care va fi construit in cadrul proiectului South Stream, sustine Guvernul intr-un comunicat.

Subiectul a fost discutat in intalnirea avuta de premierul Victor Ponta, aflat in vizita oficiala in Kazahstan, cu omologul sau, Serik Ahmetov, si presedintele companiei de stat KazMunaiGaz.

"Atat prim-ministrul Republicii Kazahstan, cat si presedintele Kazmunaigaz au vorbit, in cadrul intrevederii cu premierul Victor Ponta, despre oportunitatea unor noi investitii in Romania. De asemenea, partea kazaha a avansat partii romane propunerea sa asigure livrari de gaz din Kazahstan in Romania, o optiune in acest sens fiind o extensie a South Stream din Bulgaria catre Romania", se arata in comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri