Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a comparat relatia statului cu mediul privat de afaceri cu cea dintre un calaret (statul) si calul sau (mediul de afaceri).
"Semnam astazi un document in interesul comunitatii de afaceri, care ne facem sa intelegem ca statul, ca autoritatea, face sau incepe sa faca pasi intr-o relatie mult mai apropiata cu mediul de afaceri. Statul este de fapt partenerul nostru, care are o relatie cu noi ca relatia dintre calaret si cal, noi fiind calul. Dar de fiecare data speram ca va fi bine, ca ne va ajuta si ii primim cu bratele deschise, asa cum ii primim si astazi", a spus Vlasov, potrivit Mediafax, dupa incheierea unui protocol intre Ministerul Economiei, Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Uniunea Nationala a Camerelor Bilaterale din Romania.

In replica, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca barierele dintre stat si mediul privat vor disparea.

"Am sa continui aceasta comparatie cu calul si cu calaretul. Noi astazi am transformat aceasta relatie de aparenta servitute, dar plina de noblete, intr-o forma de centaur (creatura din mitologia greaca avand trup de cal si bust de om, n.r.) in care ne gandim ca centaurul era o expresie a intelepciunii (...). De aceea, plecand de la aceasta comparatie as vrea ca impreuna cu colaboratorii nostri sa cream un model de guvernare care imbina responsabilitatea publica cu cea privata si care incearca sa stearga frontierele artificiale dintre administratia publica si mediul privat", a spus Vosganian.

Protocolul semnat marti prevede utilizarea reprezentantelor comerciale ale Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si Uniunii Nationale a Camerelor Bilaterale in interiorul retelei economice a Ministerului Economiei. Astfel, aceste reprezentante vor avea un statul similar cu cele ale Ministerului Economiei. Masura are ca scop extinderea reprezentantilor comerciali in cat mai multe locuri din lume, astfel incat investitorii romani sa fie conectati la piete emergente, in zone cu crestere economica si cu capacitate de absorbtie mare precum India, Vietnam, Indonezia, Brazilia, Mexic sau China.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri