Premierul Victor Ponta a declarat ca la Secretariatul General al Guvernului (SGG) sunt persoane care au salariii mult mai mari decat al sau, el aratand ca nu se poate sa aiba angajati care sa castige de trei ori mai mult ca el.
"Exista inca o alta anomalie: in structurile noastre administrative ministrul sau prim-ministrul in general au salariul cel mai mic. Pe la mine pe la SGG am oameni care au salarii mult mai mari decat mine si pana la urma salariul cel mai mare din tara in Administratie trebuie sa fie al presedintelui, al doilea la primului-minstru, al treilea al ministrilor. Nu se poate sa am angajati care castiga de trei ori cat mine. Nu are sens, nu are logica. Poate muncesc mai mult, dar in viziunea acelei reforme a salarizarii in administratie, salariile mari pot sa scada, cum salariile mici trebuie sa creasca", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a aratat ca viitorul proiect al salarizarii bugetarilor ar putea conduce la scaderi de salarii. "Da. Salariile mari pot sa scada. Pentru ca sa poti sa le maresti pe cele mici, trebuie sa tai din cele mari si nu e nimic rau in asta", a spus Ponta.

Premierul a aratat ca ideea de a avea in acelasi sistem bugetar diferente de la unu la 30 este inacceptabila.

"Nu cred ca se intampla in nici intr-o firma privata ca intre salariul cel mai mic si salariul cel mai mare sa fie raportul de unu a 30. S-a vorbit de unu la 15. Mie mi se pare mare si unu la 15", a spus Ponta, care a aratat ca in continuare in domeniul bugetar sunt salarii mai mari decat in zona privata, in conditiile in care performanta administratiei publice nu e pe masura.

Ponta a spus, raspunzand unei intrebari, ca legea salarizarii trebuie sa fie gata in toamna pentru a fi luata in considerare la constructia bugetului pe 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri