Adevarul“ va propune o trecere in revista a principalelor procese industriale din sectorul nuclear, de la uraniul extras din exploatarile miniere, fabricarea combustibilului nuclear si productia de apa grea, pana la reactoarele nuclearoelectrice de la Cernavoda
Ganditi-va ca aprindeti un bec. Sau un calculator. Pare un lucru simplu, nu-i asa? Din fiecare 5 kWh de electricitate consumata in Romania, unul este produs din surse nucleare. Pare un fapt banal, o statistica seaca si atat. Putina lume stie, insa, de munca a mii de oameni de-a lungul a zeci de ani pentru a se ajunge aici. De la minerii care extrag uraniu pana la prepararea minereului, fabricarea de combustibil nuclear, de apa grea, generatii de cercetatori, dezvoltarea unei industrii intregi de echipamente si pana la productia finala a curentului electric din surse atomice este un drum lung si anevoios.

Citeste articolul integral aici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri