Ministrul Muncii, Mariana Cimpeanu, a declarat ca angajatorii cauta personal calificat pentru activitati de productie, iar acesta este un semn imbucurator, in conditiile in care nu mai apar atat de multe locuri de munca pentru vanzatori, scrie Mediafax.
Potrivit ministrului, administratorii firmelor cauta sa angajeze personal cu o forma de calificare speciala, motiv pentru care este nevoie de o adaptare a cursurilor de formare profesionala.

"Din discutiile pe care le am cu angajatorii, pe fiecare i-am intrebat ce oferta de locuri de munca au si, mai ales, sa aflam ce lipseste din gama calificarilor pe care noi trebuie sa le reintroducem sau sa le dezvoltam. Semnul cel mai imbucurator este ca se cer calificari pentru persoane care sa lucreze efectiv in productie. (....) Acest lucru inseamna ca locurile de munca incep sa se indrepte spre productie si nu mai apar atatea locuri de munca pentru vanzatori. Este un lucru imbucurator pentru piata muncii", a afirmat ministrul Mariana Campeanu.

Acesta a afirmat ca, la Simeria, un angajator a cerut recalificarea somerilor pentru posturi de tinichigerie, insa pentru o situatie speciala, deoarece are nevoie de oameni la acoperirea vagoanelor la o firma de reparatii vagoane.

De asemenea, ministrul Muncii a remarcat ca este nevoie de personal caflificat in domeniul confectiilor, insa a specificat ca unele dintre firme fac specializare la locul de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri