Cresterea economica anuntata miercuri de INS a fost usor peste asteptari, insa avand in vedere structura acesteia inca nu se poate vorbi despre reasezarea Romaniei pe o traiectorie puternica de revenire, considera Vlad Muscalu, economistul sef al ING Bank Romania.
Reprezentantul ING se asteapta ca Romania sa inchida anul 2013 cu o crestere a PIB de 2,2%.

“Suntem destul de optimisti, insa daca vorbim despre momentul in care vom vedea si o imbunatatire a puterii de cumparare cred ca discutam despre anul viitor. Inflatia va scadea puternic in primul semestru, probabil in jurul a 2%, lucru care va ridica salariile in termeni pozitivi si care in cele din urma va ajuta consumul”, a declarat Muscalu.

Produsul intern brut al Romaniei a crescut in prima jumatate a acestui an cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier

De asemenea, produsul intern brut al Romaniei a fost in trimestrul al doilea, in termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu primele trei luni din 2013 (date ajustate sezonier).

“Cresterea se datoreaza unor factori asupa carora decidentii de politica economica au un control redus; practic nu putem spune ca au reasezat Romania pe o traiectorie de revenire. Vorbim despre agricultura, accelerarea productiei la fabrica Ford si probabil performanta destul de buna a Dacia, care a intrat in piete noi”, a declarat Vlad Muscalu.

Exporturile sunt alaturi de productia agricola cel mai important indicator macroeconomic care reflecta redresarea mediulul de afaceri romanesc.


Cititi si
Teoretic, economia a crescut in primul semestru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri