Bugetul spitalelor se va "inrautati" in 2014, i-a avertizat ministrul Sanatatii pe managerii aflati la o dezbatere la Constanta, spunand ca vrea ca sumele pentru spitale sa fie diminuate, iar fondurile sa fie majorate pentru centrele de permanenta, cele multifunctionale si medicii de familie, anunta Mediafax.
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat la dezbaterea regionala de la Constanta pe tema proiectelor de acte normative lansate de Ministerul Sanatatii in dezbatere publica, ca va "negocia" cu presedintele CNAS ca pentru 2014 sa fie micsorate sumele alocate spitalelor si sa fie majorate fondurile pentru centrele de permanenta, centrele multifunctionale si medicii de familie.

"Eu o sa incerc si poate nu o sa se supere nimeni pe mine astazi, dar asta intentionez, sa negociez cu domnul Busoi ca pe anul 2014 la buget sa mentinem sau sa micsoram sumele alocate spitalelor si sa majoram sumele pe care le vom plati pentru centrele de permanenta si centrele multifunctionale, pentru medicii de familie, pentru ambulatoriu, tocmai ca sa marim posibilitatea sa-i motivam pe medicii din prespitalicesc si sa vina la spital chiar numai cine trebuie", a declarat Eugen Nicolaescu la dezbaterea regionala de la Constanta pe tema proiectelor de acte normative lansate de Ministerul Sanatatii in dezbatere publica.

El a mai spus ca exista spitale cu exces de personal si a cerut managerilor sa faca ordine pentru ca lucrurile nu mai pot continua in acest mod.

"Trebuie sa recunoasteti ca la multe spitale, nu dau nume acum, dar la multe spitale aveti pe normele astea comuniste pe care le avem de normare a muncii, aveti exces de personal, dar nu faceti nimic pentru asta, doamnelor si domnilor manageri, si va sfatuiesc sa va faceti ordine pentru ca nu mai merge mult asa. Bugetul pe 2014 se va inrautati la spitale", le-a spus ministrul celor prezenti la dezbatere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri