Daniel Chitoiu, Ministrul Finantelor, a declarat joi seara intr-o intalnire cu membri de partid ca in maxim zece zile o sa depisteze “eroarea de soft” care a dus la esecul lamentabil al schemei de minimis si va relua derularea procesului de depunere a proiectelor.
Intrebat care este cauza derularii deficitare a procesului de miercuri, Daniel Chitoiu a raspuns ca a fost vorba de “o eroare de soft”.

Esecul schemei minimis a inflamat puternic comunitatea de business-IMM din Romania, acestia neputand accesa site-ul Ministerului de Finante pentru a-si depune proiectele. Cu toate acestea, atunci cand site-ul a repornit, toate fondurile disponibile erau epuizate.

Miercuri seara, Chitoiu a anuntat ca va anula concursul de proiecte, inflamand spiritele si printre firmele care, cu greu, au reusit sa isi inscrie proiectele.

Toate IMM-urile participante, este vorba de zeci de mii, cer anchetarea cazului, gasirea de vinovati si pedepsirea acestora conform legilor. Mai mult, unii au declarat, atat pe forumuri cat si pentru wall-street.ro, ca vor actiona in instanta statul roman.

Opinia Wall-Street.ro este ca, in prima faza, ar trebui pornita o ancheta privind esecul de miercuri, descoperirea vinovatilor si apoi remedierea oricaror suspiciuni de fraudare. Abia ulterior ar trebui restartata inregistrarea online, cat mai transparent cu putinta. Cu maxim 5.000 de euro investiti, Ministerul de Finante ar putea gazdui, lejer, traficul de peste 20.000 de utilizatori, pe servere dedicate sau in cloud.

Wall-Street.ro te incurajeaza sa comentezi – consideri ca in 7-10 zile vor fi gasiti vinovatii pentru esecul schemei minimis sau pur si simplu Ministerul de Finante se grabeste sa musamalizeze totul?

Statul acorda ajutoare de minimis, in cadrul unei scheme derulate in perioada 2013-2014, de maximum 200.000 euro pentru IMM-urile care fac investitii, pe o perioada fiscala de trei ani, daca aceste firme creeaza si pastreaza sapte locuri de munca pe o perioada de trei ani de la realizarea investitiei, in cazul sumelor de peste 100.000 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri