Scandalul pe minimis de la Finante: cateva observatii economice de bun simt

ARC este asociatia care a cerut anularea rezultatelor depunerilor online a cererilor de primire a fondurilor, in urma blocarii sistemului informatic in timpul depunerilor si a scuzelor deloc exhaustive oferite, ulterior, de Ministrul de Finante.

Scandal si revolte pe marginea finantarii prin schema minimis: "statul sa se astepte la o avalansa de proteste si chemari in instanta"!

Scandal si revolte pe marginea finantarii prin schema minimis:...

Laura Zainescu, presedintele asociatiei, spune ca este “un gest de normalitate”, avand in vedere declaratiile Ministrului care incearca sa musamalizeze totul, spunand ca in 7-10 zile se va relua procesul, fara a mai spune nimic despre o eventuala ancheta.

Am inteles ca ar fi fost implicati si procurori, oameni in functii inalte, si este normal sa incercam sa luam atitudine. Societatea civila si IMM-urile trebuie sa se faca auzite, sa nu mai taca si sa inghita”, a spus, contactata de wall-street.ro, Zainescu.

Citeste si:

Stirea privind cererea demisiei Ministrului a fost semnalata de catre cititorii wall-street.ro in comentariile articolului "Chitoiu: In cazul schemei minimis a fost o eroare de soft. Reluam procesul de depunere in maxim 10 zile".

Statul acorda ajutoare de minimis, in cadrul unei scheme derulate in perioada 2013-2014, de maximum 200.000 euro pentru IMM-urile care fac investitii, pe o perioada fiscala de trei ani, daca aceste firme creeaza si pastreaza sapte locuri de munca pe o perioada de trei ani de la realizarea investitiei, in cazul sumelor de peste 100.000 euro.

Considerati ca aceasta cerere va fi luata in seama de Ministru sau va fi ignorata?