„Cianura pentru dictatura”, „ei aur, noi cianura”, „cine sare e cu noi” sau „salvam Rosia Montana” sunt doar cateva dintre scandarile care rasuna si la aceasta ora in Bucuresti, zona Pietei Universitatii.
Spiritele tinerilor dar si mai varstinicilor prezenti in Piata Universitatii au inceput sa se aprinda inca dinainte de a apune soarele, luni, la a doua zi de proteste ca urmare a „balbelor”, ezitarilor si deciziilor indoielnice luate de conducerea tarii.

Scandarile au fost atat politice dar si anti cianura, impotriva „vanzarii tarii” de catre politicieni. In nenumarate randuri a fost ceruta, in strigate, demisia lui Victor Ponta dar si a lui Basescu. Presa, considerata partinitoare si pro-guvernare, a fost, de asemenea, criticata de mai multe ori.



„Uniti salvam Rosia Montana” a fost una dintre „preferatele” protestatarilor, organizatorii tinand sa aminteasca faptul ca astfel de proteste au loc in intreaga tara, simultan.

Executivul a avizat proiectul de lege privind exploatarea minereurilor de aur si argint de la Rosia Montana, judetul Alba. Odata cu demararea lucrarilor, Romania se va transforma in cel mai mare producator de aur al Uniunii Europene. Premierul Ponta a declarat, vineri, ca proiectul Rosia Montana, care va intra in dezbatere parlamentara in aceasta toamna, este unul extrem de controversat, de care personal nu este convins, el aratand ca parlamentarii PSD nu vor da un vot politic, ci vor vota fiecare potrivit propriei constiinte.



Spiritele politice dar si ale romanilor s-au incins atunci cand Victor Ponta a revenit asupra deiciziei. Presedintele Basescu l-a acuzat dur pe prim-ministru, care, la randul sau, l-a intrebat cat a luat el pentru acest proiect.

Ramane de vazut daca protestele romanilor vor schimba ceva sau proiectul Rosia Montana se va derula sub aceleasi conditii.

Vezi in imagini ce mesaje transmit protestatarii si, in comentarii, te invitam sa iti expui punctul de vedere privind proiectul Rosia Montana.


DISCLAIMER: wall-street.ro, publicatie online independenta, nu are nicio miza economica sau politica cu privire la acest subiect controversat. Jurnalistii wall-street.ro acopera subiectele de interes exclusiv in functie de obiectivele editoriale ale publicatiei, asa cum au facut, spre exemplu, in februarie 2012 (Mii de tineri in Piata Universitatii: "Acta este fACTAp, nu distruge Internetul!") sau in ianuarie 2012 (Bucurestiul, dupa "huliganiada": Unii distrug, altii strang, multi se plang)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri