Premierul Victor Ponta a declarat, luni, raspunzand unei intrebari, ca Guvernul ii va ajuta pe sinistratii din Galati indiferent daca acestia au incheiate sau nu polite de asigurare pentru casele distruse de ape, el adaugand: "Vreti sa-i las pe oameni sa moara in apa daca nu si-au facut asigurare?".

Intrebat de jurnalisti daca Guvernul ii ajuta pe sinistrati chiar daca nu si-au incheiat politele de asigurare obligatorie a locuintei, Ponta a spus ca nu le poate cere polita de asigurare celor care acum au apa in case, noteaza Mediafax.

"Vreti sa-i las pe oameni sa moara in apa daca nu si-au facut asigurare? Asa credeti dumneavoastra ca e bine? Eu cred ca nu e bine asa. Cred ca e bine sa ajutam toti oamenii. Incurajam si stimulam respectarea legii privind asigurarile, insa, pe de alta parte, cand un om e cu apa in casa ce sa-i spun, sa-i cer polita de asigurare? Ma duc sa incerc sa-l ajut! Cred ca asa se lucreaza intr-o tara normala, asa, scandal, stim sa facem toti", a spus premierul.

Ponta i-a indemnat si pe elevii Colegiului National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu, unde a participat la deschiderea noului an scolar, sa se gandeasca la elevii din judetul Galati care luni nu au putut merge la scoala dupa ce unitatile de invatamant au fost distruse de inundatii.

"Sa va bucurati de conditiile pe care le aveti, sa nu uitati ca azi, cand noi suntem aici si dumneavoastra incepeti scoala, sunt, din pacate, copii in judetul Galati unde apa le-a luat scoala si ei nu pot merge la scoala. Sa va ganditi de fiecare data in momentele bune ca sunt oameni si copii care au nevoie de ajutor si daca suntem mai uniti si mai solidari o sa avem o tara mai buna si niste copii mai buni", a mai spus Ponta, dupa care le-a urat elevilor succes in noul an scolar.

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate si aproape 1.800 de case au fost afectate de inundatiile produse in ultimele zile in 39 de localitati din judetul Galati, potrivit unui bilant prezentat, duminica, la Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Noua persoane, intre care o fetita de opt ani, si-au pierdut viata dupa ce au fost luate de viituri, in noaptea de miercuri spre joi, in judetul Galati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri