Managerii companiilor se asteapta pentru perioada septembrie - noiembrie la o crestere a activitatii in industria prelucratoare, la stagnare in servicii si scaderi in comert si constructii, in raport cu cele trei luni anterioare, a anuntat INS

Concluziile au fost obtinute prin intermediul unor anchete de conjunctura, in urma estimarilor facute de manageri cu privire la tendintele activitatii economice. Anchetele indica soldul conjunctural, obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa, noteaza Mediafax.

Astfel, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +11%). In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere: fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +32%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor (sold conjunctural +27%), fabricarea hartiei si a produselor din hartie si fabricarea substantelor si a produselor chimice (solduri conjuncturale +24%).

Pentru preturile produselor industriale si numarul de salariati se prognozeaza relativa stabilitate (sold conjunctural +4%, respectiv -1%).

In constructii volumul productiei se va reduce (sold conjunctural -18%), ca si numarul de salariati (sold conjunctural -17%). Managerii anticipeaza o scadere moderata a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -13%) si stagnarea preturilor (sold conjunctural +4%).

Si in comert este prognozata scaderea activitatii (sold conjunctural -15%) si a volumului total al vanzarilor de marfuri (sold conjunctural -12%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra de asemenea scadere moderata (sold conjunctural -9%).

Angajatorii estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%) si ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri moderate pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +13%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va inregistra o relativa stabilitate (sold conjunctural +4%), o scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -6%) si stagnarea preturilor (sold conjunctural +4%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri