Bugetul pentru medicina de familie in 2014 va constitui 9% din Fondul National de Asigurari Sociale de Sanatate, fata de 5% cat a fost consumat in 2012 din FNASS, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, conform Mediafax.

"Bugetul pentru medicina de familie va constitui 9% din Fondul National de Asigurari de Sanatate. In 2012, medicina de familie a consumat aproximativ 5% din Fondul National de Asigurari de Sanatate", a spus ministrul Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a raspuns astfel unei intrebari privind bugetul pentru medicina de familie in 2014, in conditiile in care serviciile din aceste sector vor fi diversificate prin noul pachet de servicii medicale de baza.

Nicolaescu a mai spus ca, pana acum, pacientul mergea la spital pentru orice, dar dupa aplicarea noului pachetul de baza va fi oferit pacientilor acces mai usor la tratament prin medicul de familie si de ambulatoriu, iar finantarea acestor doua segmente va creste.

"Concomitent va creste finantarea pentru medicina primara si pentru ambulatoriul de specialitate, unde se pot furniza aceleasi servicii ca in spital, cu costuri mai mici. Pachetul nu va reduce tipurile de servicii medicale, nu taie din ele, ci spune clar unde si cum se acorda ele, directionand pacientul", a explicat Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca, prin pachetul de baza, medicilor de familie li se da posibilitatea sa acorde o gama mai larga de servicii. De asemenea, va creste si numarul serviciilor acordat in ambulatoriul de specialitate.

Pachetul de servicii medicale de baza este structurat pe mai multe capitole si vizeaza medicina primara, de ambulatoriu si de spital, dar si asistenta comunitara si medicina dentara, stabilind serviciile de care beneficiaza toti cetatenii, indiferent daca sunt asigurati sau nu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri