Premierul Victor Ponta a precizat ca i-a informat, la ultima sedinta, pe membrii USL care nu fac parte din Guvern ca anul viitor nu pot fi atinse toate tintele, respectiv si scaderea CAS, si cresterea salariilor, pensiilor si a cofinantarii, deoarece "matematica nu asculta de discursurile de la TV", informeaza Mediafax.

"La sedinta USL mi s-a parut normal sa informez pe toti cei care nu sunt in Guvern ca o sa avem o rectificare negativa si ca anul viitor nu putem atinge toate tintele: sa si scadem CAS-urile, sa si crestem salariile, sa si crestem pensiile, sa si crestem cofinantarea. Pur si simplu nu merge, matematica nu asculta de discursurile de la televizor", a spus Ponta.

Intrebat daca, in aceste conditii, atitudinea lui Crin Antonescu este una populista, Ponta a raspuns ca nu este el in masura sa faca asemenea aprecieri si ca, in final, important este cum functioneaza Guvernul.

Surse din USL au declarat ca liderii USL au vorbit la finalul ultimei sedinte a Uniunii despre varianta reducerii TVA si cresterii cotei unice in contextul discutiilor legate de constructia bugetara pentru anul 2014.
Discutia ar fi avut loc, potrivit surselor citate, la finalul sedintei USL de vineri cand a venit vorba despre modul in care se va construi bugetul de stat pe anul 2014 si despre necesitatea unor fonduri suplimentare.

In acest context, premierul Victor Ponta ar fi avansat ideea cresterii cotei unice, in prezent de 16%, dar si a reducerii TVA, care acum este de 24%. O varianta a fost ca acestea sa ajunga la acelasi nivel.

Conform surselor din USL, a fost vehiculat un cuantum de 20 sau 22% pentru cota unica, respectiv pentru TVA sau o aducere a ambelor la un acelasi nivel, in functie de eventuale simulari realizate pentru bugetul pe 2014.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a admis miercuri seara ca a existat o discutie la nivelul USL despre cresterea cotei unice, dar una "informala" si "ipotetica", mentionand ca nu a fost avansata insa ca propunere din partea PSD sau a PNL si nimeni nu a sustinut-o.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri