Romania va plati peste 8,1 milioane de euro drept contributie financiara pentru programele optionale ale Agentiei Spatiale Europene (ESA), in baza unei hotarari adoptate de Guvern, scrie Mediafax.

Actul normativ care stabileste contributia financiara a Romaniei pentru programele optionale ale ESA a fost aprobat in sedinta de vineri.

Guvernul informeaza ca, prin hotarare, este aprobata contributia financiara a Romaniei pentru programele optionale ale Agentiei Spatiale Europene, in valoare de 8.104.000 euro si ca participarea Romaniei la aceste programe va cuprinde misiuni stiintifice, lansatoarele europene, observarea Terrei, explorare robotica si microgravitatie, navigatie prin satelit, dezvoltari tehnologice de nisa.

Agentia Spatiala Europeana, lansata in 1980 in Paris, este o agentie interguvernamentala care asigura si dezvolta cooperari pasnice intre statele europene in cercetarea si tehnologia spatiala. ESA are 18 state membre si este independenta de Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri