Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat, duminica, la Pitesti, ca este optimist in ceea ce priveste interesul pe care-l suscita Oltchim, adaugand ca angajatii ambasadelor Romaniei in strainatate au obligatia de a populariza procesul de privatizare a combinatului.

"Privatizarea Oltchim este in cursul ei firesc, as putea spune. Atata doar ca in acest moment cautam sa atragem cat mai multi investitori, cautam sa popularizam procesul de privatizare Oltchim, ca atare. A fost o campanie facuta in luna septembrie pe aceasta tema prin reprezentantii nostri economici in sanul ambasadelor, pentru ca Ministerul Economiei are 83 de angajati care lucreaza in sanul ambasadelor si care au aceasta obligatie de a populariza Romania si oportunitatile ei", a declarat, duminica, la Pitesti, ministrul Economiei, Andrei Gerea.

Potrivit ministrului, in cursul saptamanii trecute a fost refacut materialul, fiind facut "mai complex, mai dinamic", fiind din nou transmis reprezentantilor economici sa caute si ei, la randul lor, tintit, pe domeniile de activitate specifice, potentiali investitori, noteaza Mediafax.

"Saptamana trecuta am avut surpriza placuta de a vedea ca exista un real interes pe marginea acestui combinat, sunt scrisori de intentie sau de interes aparute, nu as vrea sa fac acum o listare a lor, pentru ca ati vazut ca am tot avut in decursul timpului tot felul de nume celebre sau angajamente luate de pe o saptamana pe alta si nu s-au indeplinit din motive obiective. Cautam capital de lucru, cautam sa descurcam problemele actuale. Eu sunt optimist in acest moment cu privire la interesul pe care-l suscita Oltchim", a spus Andrei Gerea.

La sfarsitul lunii iulie, Oltchim a trimis in somaj tehnic 715 salariati, pana la 8 septembrie, ca urmare a lipsei de materii prime, capitalului de lucru si functionarii la capacitate redusa a instalatiilor. Totodata, combinatul si-a redus programul de lucru de la 5 zile la 4 zile, pentru perioada 29 iulie - 8septembrie, pentru angajatii apartinand Directiei Petrochimice.

Ca urmare a acestei decizii, sindicalistii de la Oltchim au cerut premierului Victor Ponta sa desemneze o comisie de analiza si decizie la nivelul combinatului, sustinand ca administratorii judiciari "au deosebita placere sa duca Oltchim la faliment prin concedieri colective, somaj tehnic si nefunctionarea instalatiilor".

In luna iunie, peste 900 de salariati de la Oltchim - 605 de la Ramnicu Valcea si 327 de la Divizia Petrochimica Bradu-Pitesti - au fost disponibilizati, numarul angajatilor ajungand la 2.330.

Oltchim a avut in luna septembrie cele mai bune rezultate din acest an, intrucat cifra de afaceri s-a dublat la 11,43 milioane de euro, fata de perioada similara a anului trecut, potrivit administratorilor judiciari ai companiei.

Combinatul chimic a raportat pentru septembrie anul trecut o cifra de afaceri de 5,6 milioane de euro.

Oltchim a incheiat primele noua luni cu afaceri de 81,54 milioane de euro si pierderi de 136 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presa, pana in prezent s-au inscris in etapa de preselectie a investitorilor interesati de achizitia Oltchim consortiul format din PCC si fondul de investitii Fortissimo Capital, un consortiu condus de Chimcomplex Borzesti si compania rusa Oil Gas Trade.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din actiunile Oltchim, si a esuat anul trecut in incercarea de a privatiza combinatul chimic, care a intrat in insolventa in luna ianuarie a acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri