Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Badalau si procurorul sef de birou de la Parchetul ICCJ Angela Nicolae sunt numele vehiculate in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care si angajati ai Ministerului de Finante, potrivit unor surse judiciare, scrie Mediafax.

Numele senatorului PSD de Giurgiu, Nicolae Badalau, apare in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme.

De asemenea, anchetatorii au cerut aviz pentru perchezitionarea locuintei si biroului procurorului Angela Nicolae, sef de birou la Parchetul instantei supreme, care ar fi suspectata de trafic de influenta in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, au precizat sursele judiciare.

Procurorii au perchezitionat locuinta si biroul unui procuror cu functie de conducere din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, suspectat de trafic de influenta in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care si angajati ai Ministerului de Finante, a anuntat luni DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii autorizarea unor perchezitii domiciliare la doua doua adrese si la locul de munca unde isi desfasoara activitatea un procuror cu functie de sef de birou in Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in cadrul dosarului privind activitatea infractionala a peste 100 de societati comerciale romanesti si straine.

Procurorul din Parchetul instantei supreme este suspectat de trafic de influenta, dupa ce ar fi favorizat reprezentantii unor firme cercetate pentru evaziune fiscala.

"La data de 27 octombrie 2013, CSM a avizat efectuarea perchezitiilor, avand in vedere ca procurorul in cauza este suspectat in legatura cu infractiuni de trafic de influenta in forma continuata in favoarea unor reprezentanti ai societatilor comerciale cercetate pentru evaziune fiscala", a precizat DNA, intr-un comunicat de presa
In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au facut demersuri pentru identificarea bunurilor mobile si imobile, astfel incat sa fie aplicate masuri asiguratorii, a mai aratat DNA.

Seful DNA, Codruta Kovesi, a declarat luni ca in dosarul de evaziune sunt vizate si persoane cu functii importante, dar despre care nu se pot da informatii decat dupa ce li se aduc la cunostinta invinuirile, precizand ca vor fi duse la audieri 80 de persoane, din care 50 vor fi puse sub invinuire.

Codruta Kovesi a declarat, la iesirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, raspunzand unei intrebari, ca printre persoanele cercetate in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro sunt vizati angajati ai Ministerului de Finante, administratori de firme, avocati, dar si alte persoane.

"Vor fi aduse la audieri 80 de persoane, din care aproximativ 50 de persoane vor fi puse sub invinuire si li se va aduce la cunostinta invinuirea. Prejudiciul estimat in cauza este de peste 50 de milioane de euro. S-au dispus masuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului, o parte din bunuri vor fi identificate astazi, cu ocazia perchezitiilor", a spus procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Intrebata daca in acest dosar este vizat si un senator, Codruta Kovesi a spus ca pentru persoane care detin calitati speciale si care sunt implicate in aceasta cauza nu poate sa faca publica nicio informatie pana in momentul audierii acestora si aducerii la cunostinta a invinuirilor.

"Da, sunt si alte persoane cu functii importante, dar tot dupa ce se termina activitatile procedurale", a mai spus Kovesi.
Un senator este suspectat ca ar fi protejat gruparea de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme, care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 50 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, in acest dosar ar fi vizat si un senator, acesta fiind suspectat ca ar fi facut parte din palierul de protectie a gruparii de evaziune fiscala.
In dosarul de evaziune fiscala care vizeaza domeniul industriei alimentare ar fi in atentia anchetatorilor si angajati ai Garzii Financiare, au precizat sursele judiciare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac, luni, 160 de perchezitii in Bucuresti si judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusa urmarirea penala a 50 de persoane, intre care sunt si angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme.
Potrivit unui comunicat al DNA, perchezitiile sunt facute la sediile unor firme si la locuinte din Bucuresti si cele cinci judete, intr-o cauza penala complexa privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala care implica un numar mare de persoane constituite intr-un grup infractional organizat.

DNA a precizat ca este vizata activitatea a peste 100 de firme romanesti si straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili si angajati ai Ministerului Finantelor Publice.

Sursa foto: www.facebook.com/pages/Niculae-Badalau/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri