Trezoreria Statelor Unite a criticat in termeni duri politicile economice ale Germaniei, despre care afirma ca afecteaza recupererea atat in Europa, cat si la nivel global, potrivit cotidianului american Wall Street Journal, citat de Mediafax.

In raportul semianual privind piata valutara, Trezoreria SUA a identificat modelul Germaniei de crestere economica bazat pe export ca factor major responsabil de recuperarea lenta a zonei euro. SUA au plasat Germania inaintea Chinei, o tinta traditionala, si Japoniei in sectiunea de concluzii a raportului.

Statele Unite inregistreaza o crestere slaba si s-au confruntat cu nemultumirea unor tari in privinta incercarilor de a-si revitaliza economia, inclusiv prin lichiditatile masive introduse de Rezerva Federala in sistemul financiar. SUA au fost criticate si pentru impactul global negativ al blocajului politic care a cauzat oprirea partiala a activitatii statului si cresterea limitei de indatorare doar in ultimul moment.

Raportul Trezoreriei critica cele mai mari trei economii din lume dupa SUA.

Concentrarea pe Germania reprezinta o schimbare surprinzatoare in angajamentul economic al administratiei americane cu unul dintre cei mai importanti aliati, noteaza cotidianul american. Inca din primele faze ale crizei din zona euro, oficialii americani au evitat sa critice public Germania, avand in vedere rolul esential al acesteia in mentinerea intacta a zonei euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri