Premierul Victor Ponta le-a spus, luni, jurnalistilor, la iesirea din cabinetul presedintelui Senatului, ca vicepremierul Daniel Chitoiu a primit mandat politic sa finalizeze negocierile cu FMI in aceasta seara, scrie Mediafax.

"Domnul Chitoiu negociaza acum, are un mandat din partea noastra si la final vine si la mine, dupa finalizarea negocierilor. (...) A plecat la negocieri cu un mandat politic din partea majoritatii parlamentare. Eu ma duc la guvern. Nu pot sa va spun la televizor mandatul", a declarat Ponta.

Intrebat daca se reduce CAS, premierul a raspuns: "Nu vreau sa va dau niciun fel de detalii. Am dat un mandat politic din partea PNL si a PSD si a celorlalte doua partide si domnul Chitoiu acum negociaza. Nu pot sa va spun eu acum ce negociaza".

Premierul Victor Ponta a sosit in jurul orei 15.30 la cabinetul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde se afla si vicepremierul Daniel Chitoiu. Intrebat de jurnalisti daca a primit vreun raspuns de la PNL privind negocierile cu FMI si bugetul de stat, Ponta a raspuns: "Vorbesc acum cu ei". Premierul a intrat apoi in cabinetul lui Crin Antonescu, unde se afla si vicepremierul Daniel Chitoiu.

Dupa aproximativ o ora, vicepremierul Liviu Dragnea si ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, au sosit si ei la cabinetul presedintelui Senatului, Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca vicepremierul Daniel Chitoiu beneficiaza de sprijinul PSD si ca, daca va avea si sprijinul necesar din partea PNL, atunci negocierile cu FMI vor putea fi inchise.

"Am avut azi de dimineata o discutie de informare privind rezultatele negocierilor din week-end. L-am rugat pe domnul Chitoiu sa discute cu presedintele Crin Antonescu si sa-i prezinte rezultatele, astfel incat la ora 17.00 sa stim ce decidem. Daca exista si acordul PNL, putem la ora 17.00 sa anuntam finalul negocierilor", a spus Ponta.
Ponta a precizat ca luni, la ora 17.00, va avea intalnirea oficiala pe final de vizita cu reprezentantii FMI si ca Daniel Chitoiu a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu, in vederea acestei intrevederi.

"De schimbat datele nu se mai pot schimba. Poate exista sprijin politic pentru incheierea negocierilor sau respingerea negocierilor. A treia varianta nu exista", a spus Ponta.

Guvernul a convenit cu misiunea FMI-CE principalii indicatori pentru 2014, dar continua discutiile referitoare la impactul masurilor fiscale necesare pentru acoperirea golului de venituri rezultat din ultimele solicitari ale celor doua partide din USL cu impact pe cheltuieli, potrivit unor surse.

Bugetul pe anul viitor a fost construit pe un PIB de 657 - 659 miliarde lei, cu o crestere economica de 2,1% (scenariu de baza), si un deflator putin peste 2%.

In functie de marimea deficitului acceptata de FMI, care este negociat intre 2,2-2,3% din PIB, cuprinzand clauza de investitii aferente co-finantarii fondurilor UE, cresterea economica s-ar putea ridica la 2,2% din PIB, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Rata inflatiei luata in calcul pentru anul viitor este in jur de 2%.

USL a decis majorarea salariului minim pe economie, in doua transe, indexarea pensiilor, potrivit legii, si exista controverse privind reducerea CAS, ceruta de PNL. Pe de alta parte, PSD insista pe majorarea fondurilor pentru investitiile derulate de primarii si demararea proiectului autostrazii Comarnic-Brasov, au mentionat sursele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri