Guvernul va incasa la buget 344 milioane lei (77,2 milioane euro) din cresterea salariului minim brut pe economie, proiectul de buget pentru anul viitor bazandu-se pe incasarile suplimentare atrase din aceasta sursa, releva un document oficial citat de Mediafax.

Incasarile vor rezulta din modificarea la nivelul economiei a grilelor de salarizare, ca efect al acestei majorari, si impozitarea corespunzatoare a angajatilor.

Guvernul a anuntat, saptamana trecuta, ca salariul minim brut va fi majorat anul viitor in doua etape, respectiv de la 800 lei, in prezent, la 850 de lei incepand cu 1 ianuarie si la 900 lei de la 1 iulie.

Luni seara, Ministerul Finantelor a anunat ca 274.000 de bugetari vor benefica de majorari salariale ca urmare a cresterii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, fara sa mentioneze nimic despre faptul ca statul are de castigat din punct de vedere al incasarilor la buget din aceasta majorare.

Care-i treaba cu salariul minim: 7 linkuri asortate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri