Utilajul „Sfanta Varvara“, care sapa noua magistrala de metrou din Drumul Taberei, foreaza, toarna si monteaza un tunel de 500 de metri in 30 de zile. Este o tehnologie inventata de japonezi la inceputul anilor ’70. „Adevarul“ va dezvaluie secretele „cartitei“ de 240 de tone care rascoleste maruntaiele Capitalei.

Santierul Magistralei 5 de metrou – Drumul Taberei din Capitala a intrat de cateva saptamani in linie dreapta, dupa o perioada in care sapaturile au stagnat. Vinerea trecuta, unul dintre cele doua utilaje de tip TBM (Tunnel Borring Machine) care scormonesc pamantul de sub Bucuresti pentru a face loc noilor linii de metrou, Sfanta Mucenita Varvara, a ajuns la prima statie de pe traseu.

Cand va fi finalizat, in 2016, tronsonul Eroilor – Drumul Taberei va numara noua statii pe o distanta de sase kilometri si va inregistra, dupa cum preconizeaza Ministerul Transporturilor, un trafic de circa 300.000 de oameni pe zi. Actuala retea de metrou din Capitala, cu 51 de statii, este tranzitata zilnic de aproximativ 600.000 de calatori.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri