Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, ca institutia pe care o conduce va pune in practica decizia Parlamentului in ceea ce priveste proiectul Rosia Montana, iar intrebata daca ministerul are baze legale sa stopeze procedura de emitere a acordului de mediu, a raspuns ca va analiza.

Intrebata ce va face Ministerul Mediului in privinta proiectului minier de la Rosia Montana, avand in vedere ca proiectul de lege privind exploatarea a fost respins de Comisia parlamentara speciala, Rovana Plumb a raspuns ca se asteapta decizia Parlamentului.

"Ministerul Mediului va actiona in functie de decizia Parlamentului. Vom actiona intr-un mod cat se poate de strategic, in interes national si in conformitate cu legislatia", a spus Plumb.

Totodata, intrebata daca exista baze legale pentru ca Ministerul Mediului sa opreasca procedura de emitere a acordului de mediu, Rovana Plumb a spus: "Voi studia, voi analiza si voi raspunde".

Ministrul Mediului a adaugat ca, din punctul sau de vedere, "dezbaterea proiectului este un gest responsabil".

"Consider ca am facut foarte bine ca am scos din sertar, dupa atata timp din 1990, acest proiect", a afirmat ministrul.

In acelasi context, intrebata despre faptul ca USL nu sustine proiectul de lege privind exploatarea de la Rosia Montana, Rovana Plumb a raspuns: "Nu stiu daca USL a anuntat ca nu sustine proiectul. Eu n-am auzit".

Comisia parlamentara speciala a respins, luni, cu 17 voturi "pentru" si doua abtineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea miniera de la Rosia Montana, scrie Mediafax.

Liderul PNL Crin Antonescu a anuntat, luni, dupa sedinta USL, ca se va da raport de respingere la proiectul de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana.

Crin Antonescu a precizat ca, in sedinta USL, s-a ajuns la consens in acest sens.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta USL in care s-a decis ca proiectul de lege transmis de Guvern sa fie respins de catre Comisia parlamentara speciala, ca proiectul minier de la Rosia Montana se va face in baza Legii cadru care urmeaza a fi elaborata de Legislativ.

"Pozitia comuna a USL e aceea de a respinge proiectul de lege, dar de a da un mesaj clar ca Romania, Guvernul, USL sustin proiectele economice de anvergura, de exploatare a tuturor resurselor noastre. E un mesaj foarte clar a propos si de gazele de sist, unde pozitia e foarte clara, si a PSD si a PNL - am apreciat si pozitia PDL in acest sens - de a stimula si de a sustine impreuna un cadru legislativ larg pentru toate aceste proiecte si de a solicita tuturor institutiilor care au expertiza in domeniu sa participe la crearea acestui cadru si de a-l pune in dezbatere publica", a adaugat Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri