Premierul chinez Li Keqiang va efectua o vizita in Romania la sfarsitul lui noiembrie pentru a participa la summit-ul liderilor din China si statele Europei Centrale si de Est, scrie Mediafax.

Li va efectua o vizita oficiala in Romania si va participa la o intalnire a liderilor China - Europa Centrala si de Est (ECE), la invitatia premierului Victor Ponta, a declarat intr-o conferinta de presa Qin Guang, purtator de cuvant al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de agentia Xinhua.

In timpul vizitei in Romania, Li se va intalni sau va discuta cu lideri romani si va planifica impreuna cu acestia cooperarea dintre cele doua tari, pentru a promova o dezvoltare sanatoasa si stabila a relatiilor bilaterale, a adaugat oficialul chinez.

Oficialul a precizat ca vizita va avea loc in perioada 25-29 noiembrie, cand premierul chinez are de asemenea programata o deplasare in Uzbekistan, unde va participa la o intalnire a premierilor statelor membre ale Organizatiei pentru Cooperare de la Shanghai.

Forumul Economic si Comercial China - Europa Centrala si de Est va avea loc pe 26 noiembrie la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, cu ocazia editiei din acest an a intalnirii premierilor din China si statele din regiune. Forumul va fi inaugurat de discursuri sustinute de premierul roman Victor Ponta si de premierul chinez Li Keqiang.

La reuniune vor fi prezenti aproximativ 1.000 de reprezentanti ai sectorului privat, public si de stat din China, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania si Macedonia.

In timpul intalnirii China-ECE, Li va prezenta masuri pentru promovarea cooperarii Chinei cu tarile din regiune si va discuta cu lideri din 16 state despre imbunatatirea cooperarii, potrivit reprezentantului ministerului chinez de Externe.

Premierul chinez se va intalni de asemenea, pe parcursul summit-ului, cu lideri ai statelor din Europa Centrala si de Est.

Sursa foto: www.gov.cn

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri