Tarile cu economii avansate au inregistrat in trimestrul al treilea un avans al PIB de 0,5%, fata aceeasi perioada a anului trecut, iar rata de crestere este neschimbata comparativ cu cea din trimestrul al doilea, a anuntat Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), potrivit Mediafax.

Mentinerea ritmului lent de crestere la nivelul organizatiei, care include 34 de tari, vine dupa ce accelerarea economica din SUA si Marea Britanie a compensat incetinirea din Japonia si zona euro, potrivit Wall Street Journal.

Evolutia OCDE evidentiaza fragilitatea recuperarii globale si probabilitatea ca, in contextul inflatiei reduse, bancile centrale sa mentina politicile monetare de stimulare a economiei pntru perioade prelungite de timp.

OCDE va publica marti noi prognoze privind cresterea PIB a statelor membre, precum si la nivelul organizatiei. FMI a inrautatit in octombrie estimarea privind avansul economiei globale pentru acest an la 2,9%, de la 3,2% cat anticipa anterior, dar se asteapta la o accelerare anul urmator la 3,6%.

Mai multi indicatori publicati de OCDE sapamana trecuta sugereaza ca zona euro, China si Marea Britanie ar putea inregistra in urmatoarele luni o accelerare a activitatii economice, in timp ce India, Brazilia si Rusia ar avea o evolutie mai slaba.

In randul celor mai mari sapte economii dezvoltate, Marea Britanie a consemnat in trimestrul al treilea cea mai mare crestere a PIB, de 0,8%, in timp ce economiile Frantei si Italiei s-au contractat cu 0,1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri