Productiile de porumb si de floarea soarelui au crescut de aproape doua ori in acest an fata de anul 2012, datorita conditiile meteo mai bune, a declarat miercuri intr-o conferinta ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

"La floarea soarelui productia pe care am obtinut-o in acest an este de 2,088 milioane de tone, o productie record. Mai la toate culturile in acest an productia a fost mult mai buna ca anul trecut, au fost si conditii meteo mai bune", a spus Constantin.

Anul trecut, productia de floarea-soarelui a fost de 1,3 milioane de tone. Productia la porumb obtinuta in acest an este de 10,7 milioane de tone, in crestere de la 5,4 milioane de tone anul trecut.

De asemenea, recolta de grau si secara a fost foarte buna in acest an. Productia de grau si secara din acest an totalizeaza 7,3 milioane de tone, fiind cea mai mare din ultimii opt ani si a doua din ultimii 43 de ani, potrivit datellor prezentate in luna august de ministrul Agriculurii.

Romania a exportat in acest an grau de 300 milioane euro, valoare dubla fata de primele noua luni ale anului 2012.

Suprafetele insamantate cu grau in aceasta toamna au fost de 2,043 milioane de hectare, iar pe 344.000 de hectare a fost cultivata rapita. Acestora li se adauga 235.000 de hectare insamantate cu orz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri