Banca centrala a Germaniei, Bundesbank, a imbunatatit estimarile privind cresterea economica pentru acest an si pentru 2014. Astfel, a evidentiat evolutia divergenta a statelor membre ale zonei euro, potrivit Mediafax.

Economia Germaniei va creste cu 0,5% in acest an si cu 1,7% anul urmator, arata noile prognoze ale Bundesbank. Anterior, banca lua in calcul un avans al PIB de 0,3% pentru acest an si de 1,5% pentru anul urmator.

Pentru anul 2015, institutia financiara anticipeaza o accelerare la 2% a celei mai mari economii europene, potrivit Reuters.

"Economia Germaniei este in stare buna - rata somajului este scazuta, numarul de angajati este in urcare, iar cresterea salariala revine la normal", a declarat presedintele Bundesbank, Jens Weidmann.

Germania a fost in ultima perioada un motor important al recuperarii in zona euro, aflata in incetinire, in contextul datelor macroeconomice mai slabe din Franta si Italia.

Imbunatatirea estimarilor economice a fost determinata in principal de cererea interna si mai putin de exporturi, situatie sustinuta de dobanzile reduse si cresterea veniturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri