Presedintele Traian Basescu a declarat ca este foarte bine ca luni isi incepe activitatea comisia parlamentara privind terenul achizitionat de Ioana Basescu, pentru ca este un prilej ca politicienii sa invete sa fie cinstiti si sa nu fure terenuri agricole de la ADS, scrie Mediafax.

"Nu-i rau deloc. Poate invata si politicienii sa fie cinstiti, sa ia credite, nu sa fure terenuri agricole la ADS (Agentia Domeniile Statului). Cel mai bine e sa nu furi statul, sa cumperi de la privati, cu credit", a precizat Traian Basescu.

Intrebat de faptul ca iubitul fiicei sale Ioana Basescu ar urma sa primeasca 10 milioane de euro de la stat pentru un teren, presedintele a replicat: "Asa stii tu? Hai, ma".

"Macar sa primeasca cineva o groaza de bani. Da', din cate stiu, iar ati avut o campanie de intoxicare", a mai spus Traian Basescu, la insistentele reporterului.

Referitor la firma care va fi penalizata pentru ca nu a lucrat terenul luat in arenda de la Ioana Basescu, seful statului a precizat ca nu are "nicio treaba" cu aceste lucruri.

Firmele Amygo MT si Royalagro, care au avut in arenda terenul cumparat de Ioana Basescu in Calarasi, vor fi penalizate de APIA cu o suma totala de 143.000 de euro, pentru ca au primit subventiile aferente acestui an, dar nu au lucrat terenul pana la 1 decembrie, asa cum prevede legislatia.

Intrebat cum ramane cu bugetul, Traian Basescu a replicat laconic: "Conform legii".

Premierul Victor Ponta a declarat, in urma unei discutii in biroul presedintelui Camerei Deputatilor cu liderii grupurilor PSD, ca deputatul Eugen Nicolicea va fi "probabil" presedintele Comisiei de ancheta in cazul Calarasi.

"Presedinte probabil ca va fi domnul deputat Nicolicea", a anuntat Ponta, mentionand ca mai sunt propusi ca membri ai comisiei senatorii Gabriela Firea, Serban Nicolae, Mihai Fifor si deputatii Ioan Adam si Adrian Solomon.

Intrebat cand urmeaza sa-si activitatea comisia, Ponta a raspuns: "Nu mai vreau sa vorbesc eu despre comisie, se formeaza comisia luni, o sa vorbeasca membrii comisiei si reprezentantii Parlamentului, nu e treaba Guvernului. Eu va asigur ca tot ceea ce are si Corpul de control al primului ministru si orice institutie din subordinea Guvernului se va pune la dispozitia comisiei pentru aflarea intregului adevar. Nu mai vorbesc eu in numele comisiei, e treaba Parlamentului".

La randul sau, liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a sustinut ca este posibil sa fie propusa pentru sefia comisiei de ancheta si Gabriela Firea, urmand ca decizia sa fie luata luni, in BPN al PSD.

De asemenea, Neacsu a mentionat ca alocarea membrilor in comisia de ancheta, pe altgoritmul politic, determina sase locuri pentru PSD, patru pentru PNL, doi din partea PDL si cate un reprezentant din partea UDMR, PC si PPDD.

El a mai mentionat ca infiintarea comisiei ar urma sa fie decisa marti in plenul celor doua Camere ale Parlamentului.

Conducerea Parlamentului a discutat, miercuri, despre infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi si a convenit ca aceasta sa fie formata din 15 membri, Birourile permanente reunite urmand sa aprobe luni hotararea de infiintare a acesteia, care trebuie supusa apoi votului plenului comun.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, ca infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi nu are nicio relevanta si nu are nicio logica aceasta ancheta, aratand ca democrat-liberalii nu isi vor desemna reprezentanti.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Mate Andras, a declarat ca Uniunea nu sustine infiintarea comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea tranzactiei terenului achizitionat de Ioana Basescu in judetul Calarasi, dar isi va desemna un membru in cazul in care aceasta se va constitui.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, in 25 noiembrie, dupa sedinta conducerii partidului, ca liberalii sunt "favorabili" constituirii comisiei de ancheta Calarasi, fiind discutate si numele parlamentarilor care sa faca parte din aceasta, respectiv Ioan Cupsa, Traian Dobrinescu, Dorin-Mircea Dobra.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Parlamentul se va intruni pentru a vota proiectul de hotarare de infiitare a Comisiei de ancheta Calarasi dupa ce va adopta proiectul de buget pe anul 2014, el aratand ca tot atunci se vor face si nominalizarile membrilor acestei structuri.

"Nu am stabilit cine va conduce comisia, nu am stabilit nici macar membrii comisiei, deoarece azi draftul de hotarare intocmit de parlamentarii PSD, UNPR si PC il vom prezenta si colegilor de la PNL. Si, cand se ia decizia, imediat dupa Legea bugetului, atunci facem si nominalizarile", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, recent, ca terenul din Calarasi a fost achizitionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el mentionand ca nu si-ar fi permis ilegalitati si ca, de fapt, USL in ansamblu face un joc politic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri