Premierul Victor Ponta a declarat ca asteapta inca raspunsul Comisiei Europene pentru amanarea introducerii accizei de 7 eurocenti la motorina si ca, dupa ce va avea acest raspuns, va discuta cu presedintele Traian Basescu, cu propunerea ca acesta sa promulge bugetul de stat, scrie Mediafax.

El a precizat ca asteapta acest raspuns pana miercuri, astfel incat Guvernul sa amane, tot miercuri, prin ordonanta introducerea accizei la motorina. "L-am sunat luni, il voi suna din nou (pe presedinte - n.r.). Asteptam pozitia Comisiei Europene, imediat ce am raspunsul oficial, in speranta, sigur, ca acest raspuns este favorabil, il prezint si presedintelui cu propunerea de a promulga bugetul si a putea intra de la 1 ianuarie in buna functionare a institutiilor", a spus Ponta.

Seful Guvernului a sustinut ca nu va aparea o discriminare intre soferii care alimenteaza masina cu benzina si cei care folosesc motorina, deoarece nici nu au acelasi pret, iar accizele sunt stabilite de Guvern. Acestea reprezinta decizii de oportunitate din politica fiscal-bugetara.

Guvernul intentioneaza sa aplice acciza de 7 eurocenti doar la benzina si sa amane introducerea acestei taxe la motorina pentru o perioada de trei luni, interval in care sa fie cautate solutii, a anuntat, luni, premierul Victor Ponta. El a precizat ca ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a plecat la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii Comisiei Europene despre aceasta tema, avand consultari si cu Fondul Monetar International.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca a luat nota de declaratia premierului Victor Ponta si de informarea pe care i-a facut-o acesta anterior anuntului ca este dispus sa renunte la acciza pe motorina. In plus, el a aratat ca nu este un lucru care sa il satisfaca, dar demonstreaza ca se poate "construi un dialog" in continuare.

Alternativele pe care le propune Romania in locul accizei de 7 eurocenti la motorina trebuie sa aiba acelasi impact bugetar ca aceasta taxa, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al CE Simon O’Connor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri