Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, a declarat, la finalul audierii in comisia parlamentara de ancheta, ca nu a fost contactat niciodata de consilierul prezidential Adrian Radulescu si ca nu l-a interesat nici terenul achizitionat de Ioana Basescu, pentru ca era proprietate privata, scrie Mediafax.

El a mai spus ca fiica presedintelui nu a trecut prin comuna pe care o conduce, dupa ce a cumparat pamantul.

"Mi-ar face placere sa o cunosc, dar nu a trecut. Probabil are alta treaba. Cand o veni la culesul graului, poate fac cunostinta cu ea", a comentat primarul comunei Nana.

Gheorghe Dobre a declarat ca a prezentat comisiei documentele cerute, urmand sa aduca si alte acte, care sa ateste toate suprafetele de pe raza comunei Nana si care se refera la punerea in posesie, la constituire si la reconstituire.

El a tinut sa precizeze ca nu a fost contactat niciodata de consilierul prezidential Adrian Radulescu.

"V-o spun pe cuvantul de onoare", a adaugat el, mentionand ca nu stie nici de alte persoane din primarie care sa fi luat legatura cu Adrian Radulescu.

"Eu va spun ca la primarie nu l-am vazut intrand, sa vorbeasca cu cineva. Daca a venit in lipsa mea, dar eu nu am auzit asa ceva. (...) Niciodata nu a venit cineva la mine sa ma intrebe de suprafata asta de teren, se vinde, a cui e, cum e? Nu m-a intrebat nimeni", a mai spus Dobre.

Potrivit primarului comunei Nana, tranzactiile cu terenuri nu se fac in primarie, ci la notariat si la judecatorie. "De la Primarie se solicita un certificat fiscal, dar primaria, alt document cu privire la aceste tranzactii, nu face", a mai spus Dobre.

El a tinut sa mai arate ca a aflat de tranzactia cu teren a familiei presedintelui Traian Basescu cand au fost aduse documentele de la Registrul Agricol, pentru inscriere.

Primarul comunei Nana a afirmat ca nu au existat niciodata terenuri in administrarea Institutului de la Fundulea.

Despre reconstituirea dreptului de proprietate, primarul comunei Nana a spus ca toate procedurile de repunere in posesie s-au desfasurat corect.

Despre achizitionarea de catre secretara comunei a unei suprafete de teren de 50 de hectare, in Nana, pe care apoi a vandut-o aceleiasi firme care a vandut terenul si fiicei presedintelui Basescu, primarul Gheorghe Dobre a declarat ca aceasta a vandut terenul pentru ca sotul ei a suferit un transplant si a avut nevoie de bani.

Intrebat daca secretara comunei, Tudorita Nicolae, este "liantul" intre firma care a vandut terenul catre Ioana Basescu si consilierul prezidential Adrian Radulescu, primarul Gheorghe Dobre a spus ca nu crede acest lucru, dar a confirmat faptul ca secretara comunei a avut asociatia agricola care a lucrat acel pamant, in arenda, inainte de a fi vandut.

"Din moment ce s-au pus la dispozitie documente, cine l-a lucrat, cum l-a lucrat, mai mult de atat ce discutii sa am eu cu secretara? Era un teren proprietate privata pe care eu, in afara ca isi plateste la timp datoriile, la primarie, nu m-a interesat nici persoana si nici suprafata (...) Obiectivul meu este comuna in sine, nu tranzactiile de terenuri", a mai spus el.

Intrebat daca au venit si alte persoane publice sa cumpere teren in Nana, dupa achizitia facuta de familia presedintelui Traian Basescu, in conditiile in care se vehiculeaza informatia ca democrat-liberala Elena Udrea ar fi achizitionat teren in apropierea comunei, Gheorghe Dobre a spus: "Suntem o comuna de exceptie. Chiar si ca denumire, Nana este singura din tara. Nu a venit (nimeni - n.r.). Daca vine, va informez cu toata placerea".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri