Presedintele Basescu a acuzat, miercuri, "agresiuni" ale unor parteneri europeni, referindu-se la masuri impuse dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii si la conditionalitatile pentru Schengen. El a sustinut ca "realitatea de fapt trebuie sa devina realitatea de drept, stabilita prin tratate", scrie Mediafax.

Presedintele a afirmat, la intalnirea anuala cu diplomatii acreditati la Bucuresti, ca "cetatenii romani devin victime ale abordarilor nationaliste"."Suntem in mod particulari ingrijorati de modul in care a fost si este gandita intampinarea ridicarii restrictiilor pe piata muncii", a adaugat seful statului.

Mentionand ca unele state europene au imaginat masuri de protectie a sistemelor de ajutoare sociale, Traian Basescu a avertizat ca se fac astfel diferentieri intre cetatenii europeni."Asemenea masuri reflecta o intoarcere catre nationalism, ceea ce poate fi ingrijorator pentru UE", a adaugat presedintele.

El a aratat, totodata, ca "impiedicarea" aderarii la Schengen incepe sa fie perceputa drept o disponibilitate a unor state membre de a interpreta diferentiat prevederile din tratatele europene. "Romania a acceptat un timp conditionalitatile, dar este timpul sa ne apropiem de un capat, pentru ca, la fel ca liberalizarea pietei muncii la nivelul UE, si accesul in spatiul Schengen este un element puternic de integrare in UE", a adaugat Traian Basescu.

Presedintele a avertizat ca, "in fata unor astfel de agresiuni din partea unor parteneri europeni", este dificil de sustinut ca limitarea actiunii politice exista si ca aceste reglementata juridic". Seful statului roman a cerut ca "realitatea de fapt sa devina realitatea de drept, stabilita prin tratate".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri