Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) solicita Guvernului sa sustina in cadrul urmatoarelor negocieri cu FMI scutirea impozitarii profitului reinvestit, cresterea finantarii unor programe care genereaza locuri de munca si reducerea impozitarii salariilor pentru dezvoltarea economica.

O misiune a Fondului Monetar Interntional (FMI) va sosi marti la Bucuresti, impreuna cu reprezentanti ai Comisiei Europene si Banca Mondiala, pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului stand-by, vizita care se va incheia pe 5 februarie. Guvernul vrea ca board-ul FMI sa aprobe doua evaluari ale acordului preventiv al Romaniei, dupa ce presedintele Traian Basescu a refuzat sa semneze ultima scrisoare de intentie, opunandu-se astfel introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenti pe litru de carburanti, document care incheia evaluarea derulata la finele anului trecut de FMI.

Mediul de business face apel la Executiv sa actioneze in spiritul pozitiei adoptate recent de Comisia Europeana potrivit careia indeosebi politicile FMI si ale Bancii Mondiale nu sunt in totala concordanta cu obiectivele asumate de tarile membre in cadrul Agendei UE 2020.

"AOAR sustine necesitatea gasirii de spatiu fiscal adoptarii de masuri care sa permita dezvoltarea economica, ca premisa a cresterii veniturilor bugetare. Utilizarea in continuare a cresterii fiscalitatii, ca si a altor masuri care reduc posibilele incasari bugetare (intarzierea aplicarii de redevente europene pentru exploatarea resurselor de gaze si petrol inghetate, in prezent, cresteri nejustificate a pretului gazelor naturale s.a.) vor avea grave consecinte asupra competitivitatii economiei Romaniei, aflate inca intr-un profund proces de schimbare structural", se arata intr-un comunicat al asociatiei, citat de Mediafax.

Astfel, oamenii de afaceri solicita Guvernului sa sustina in cadrul discutiilor cu reprezentantii Fondului Monetar International necesitatea mai multor masuri, printre care asigurarea de resurse financiare speciale pentru a sustine cresterea potentialului investitional al sectorului privat, acceptarea consolidarii fiscale pentru grupurile de firme cu capital romanesc, similar cu practica acceptata pentru grupurile de firme internationale, cresterea semnificativa a finantarii unor programe care genereaza locuri de munca, reducerea fiscalitatii aplicate castigurilor salariale.

"AOAR cere Guvernului sa adopte in viitoarele negocieri o pozitie ferma care sa favorizeze o dezvoltare economica durabila, si nu doar satisfacerea unor criterii macroeconomice imediate, practica ce si-a dovedit deja limitele prin inghetarea consumului intern in 2013 si a reducerii veniturilor bugetare, chiar in conditiile unei cresteri economice importante", se mai spune in comunicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri