Guvernul vrea sa acorde in acest an Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului din Petrosani un ajutor de stat de 173,9 milioane de lei (39 milioane de euro) pentru facilitarea inchiderii minelor de carbune necompetitive.

Sumele vor fi alocate integral de la bugetul de stat, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern.

Din suma totala, 122,4 milioane de lei vor fi directionate spre acoperirea pierderilor aferente productiei de huila.

Pentru "suportarea costurilor exceptionale" aferente minelor intrate in procesul de inchidere definitiva vor fi acordate 51,5 milioane de lei. Din aceasta suma, 9,5 milioane de lei vor fi plati compensatorii, 9,8 milioane de lei sunt facilitati pentru pensionari, iar 4,1 milioane de lei vor fi utilizate pentru reconversia profesionala.

Pentru inchiderea efectiva a minelor vor fi cheltuite 28 milioane de lei.

Nota de fundamentare a proiectului de act normativ precizeaza ca minele care vor fi inchise, pana in 2018, sunt Petrila, Paroseni si Uricani, toate din cadrul Companiei Nationale a Huilei.

Huila extrasa de la cele trei mine este vanduta unui singur client, respectiv Complexul Energetic Hunedoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri