Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, vineri, ca asteapta de la Teodor Atanasiu, propus pentru functia de ministru al Economiei, sa construiasca rapid, impreuna cu premierul si viitorul ministrul de Finante, Eugen Nicolaescu, solutii pentru Rosia Montana si pentru regimul exploatarilor.

"Astept si asteptam de la domnul Atanasiu, un om cu experienta ministeriala la Ministerul Apararii si in fruntea AVAS, sa atace marile probleme care tin de privatizari, marile probleme si marile proiecte care tin de perspectiva reindustrializarii Romaniei, sa construiasca impreuna cu colegii de Guvern, cu premierul, ministrul Finantelor, formule rapide si eficiente pentru solutii la marile dosare economice, intre care Rosia Montana, intre care regimul exploatarilor in general si asa mai departe", a spus Antonescu, citat de Mediafax.
La randul sau, Atanasiu a spus ca rolul sau va fi de a implementa politicile publice liberale, care pot duce la recuperarea decalajelor economice fata de celelalte tari.
"Intr-o tara precum Romania, care trebuie sa recupereze decalaje majore, politicile publice in domeniul economic nu pot fi decat liberale. De aceea, rolul meu este mai simplu: nu pot decat sa aplic aceste politici", a afirmat Atanasiu intr-o conferinta de presa dupa sedinta BPN al PNL unde a fost propus pentru functia de ministru al Economiei.
El a mai spus ca principala preocupare vizeaza reindustrializarea, o mai mare vigoare a procesului de privatizare si procesul de atragere de capital in Romania.
El a mai spus ca doreste sa asigure si o concurenta reala pe piata romaneasca.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri