Aproximativ 250 de lideri din mediul de afaceri romanesc se reunesc pentru doua zile, joi si vineri, in cadrul Romanian Business Leaders Summit (RBLS), un proiect care incearca sa discute problemele societatii si ale zonei de business.

In opinia lui Dragos Anastasiu, presedintele Eurolines si membru in Consiliul Director al Fundatiei RBL, Summit-ul de joi si vineri este unic in Romania. "Exista multe evenimente de tot felul dar cea mai mare parte dintre ele este cu target comercial, ceea ce aici nu este cazul. Nu ne-am pus in minte sa castigam, ci sa adunam substanta cenusie pentru a o pune la dispozitia mediului de afaceri si autoritatilor", afirma Dragos Anastasiu.

In opinia sa, RBL a demonstrat cateva lucuri: ca se pot face proiecte utile pentru mediul de business, ca se pot face proiecte fara sa astepti ajutor de la stat si ca se pot determina autoritatile sa faca proiecte comune cu mediul de afaceri. "Sunt mandru ca am reusit ca si echipa sa facem cateva proiecte si astept cu nerabdare ca in anul 2014 sa pornim de la ce am realizat si sa multiplicam. Sper ca vom fi si beneficiarii unor fonduri europene si ca din ce in ce mai multi voluntari se vor alatura. Proiectele RBL sunt BEST PRACTICE pentru Romania."

Dragos Anastasiu crede ca ar fi bine ca Fundatia RBL sa aiba un singur mare obiectiv si pentru care sa lupte. "Din punctul meu de vedere, acesta nu poate fi decat sa facem ca RBL sa fie goarna mediului curat de business din Romania, sa produca materiale si content coerent si cu atat de multa substanta, incat acestea sa fie cerute si dorite nu numai de mediul de afaceri, ci si de autoritati si astfel sa incerce sa influenteze sustenabil politicile publice in sensul imbunatatirii mediului general.

Cele patru mari teme legate de antreprenoriat ale Fundatiei RBL sunt educatia/ profesionalizarea, finantarea, debirocratizarea si simplificarea relatiei cu statul si ca o particularitate, care apare prima data in Romania succesiunea in cadrul firmelor de familie (pentru ca prima generatie de antreprenori din Romania de dupa revolutie se apropie de final de cariera ).

In opinia lui Dragos Anastasiu, antreprenorii isi dau singuri seama din ce in ce mai mult ca mentalitatea „merge si asa „nu mai da roade, inteleg ca au nevoie de ghidare, de mentori, de intelegerea mai profunda a fenomenelor. "Inteleg ca antreprenoriatul nu este despre smecherie sau tepe, ci despre multa munca, pasiune si perseverenta. Lucrurile incep, incet-incet sa intre pe calea normala, dar procesul este destul de lent pentru ca si politicile publice nu au coerenta si forta necesare unei schimbari rapide, fundamentale."

La a treia editie a Romanian Business Leaders Summit, care va avea loc pe 13-14 februarie 2014, in Bucuresti, la JW Marriott Grand Hotel, vor fi prezenti patru invitati internationali:

Emma Jones – StartUp Britain - membrul fondator al “StartUp Britain” - campania nationala realizata de antreprenori pentru antreprenori si lansata in martie 2011 de premierul Marii Britanii – va vorbi despre experienta de lucru a liderilor de business din Marea Britanie cu administratia pentru a stimula antreprenoriatul si pentru a promova facilitatile si suportul de care beneficiaza antreprenorii pentru a creste sau infiinta o afacere.

Marcus Orlovsky – Bryanston Square - membrul fondator si directorul Bryanston Square, Marcus Orlovsky va vorbi despre leadership si viziune in educatie si despre experienta de lucru cu autoritatile.

Cristobal Undurraga – StartUp Chile - coordonatorul “Start-Up Chile” va vorbi – intr-o inregistrare video special pregatita pentru Summit - despre programul creat si lansat de Guvernul Chilean in 2010 pentru a atrage antreprenori si start-up-uri cu potential de extindere globala pentru a transforma Chile in centrul pentru inovatie si antreprenoriat in America Latina.

Ron Kaufman – UP! Your Service - celebrul consultant si “thought-leader” va vorbi – intr-o inregistrare video speciala pregatita pentru Summit - despre leadership, transformare si customer-service.

Membrii Consiliului Director al Fundatiei RBL sunt Dragos Anastasiu, Sorin Axinte, Lucian Butnaru, Felix Daniliuc, Dragos Dinu, Andi Dumitrescu, Ioana Filipescu, Anca Harasim, Mihai Marcu, Felix Patrascanu, Mihaela Perianu, Andreea Rosca si Dragos Rosca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri