Consultantii pentru proiecte agricole vor fi acreditati in acest an, pentru ca foarte multi isi faceau astfel de firme si "amageau" fermierii mici, care ajungeau sa plateasca mai mult, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, scrie Mediafax.

"In luna mai vom avea 150 de milioane de euro, prima sesiune - suntem primul minister care deschide pachetul financiar 2014-2020. Avem cateva prioritati, si anume investitii in utilajele agricole, investitii in fermele de reproductie, fermele de crestere, dar si fermele de familie. Vom da pentru toti fermierii mici, cei care nu au posibilitatea si care probabil ca au fost si amagiti la un moment dat de consultanti, vom da posibilitatea sa aiba acces la proiecte tip, care pe langa ca sunt puse gratuit la dispozitie vor beneficia si de o garantare pentru cofinantare de 80%", a spus ministrul.

El a aratat ca fermierii au fost "amagiti" cateodata de consultanti si au suportat costuri mari.

"Cred ca este important sa le punem la dispozitie aceste proiecte tip, ca sa nu mai cheltuie banii. Sigur ca ei au acces la consultanti, dar nu renunt la ideea sa acreditam consultantii, cel putin pe cei care lucreaza pe zona de agricultura. (...) Unii consultanti cereau fermierilor avansuri mai mari, comisionul nu era pe reusita si costurile, in general, erau mai mari. Acum oricine isi poate face o firma de consultanta si poate depune proiecte. Eu sper ca pana la sfarsitul acestui an sa incepem si sa si terminam procesul de acreditare", a mai spus Constantin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri