Talgat Kaliyev, insarcinatul cu afaceri al Kazahstanului in Romania, a vorbit despre mediile de business din ambele tari si despre cooperarea dintre Bucuresti si Astana in cateva domenii cheie ale economiei.

Ati resimtit vreun impas in cele doua luni petrecute in Romania?

Diplomatii nu se plang, de obicei. Insa, ca oricare activitate, evident ca m-am confruntat cu anumite probleme, insa toate au fost rezolvate cu succes. Desigur, datorita relatiilor cu prietenii si partenerii mei din Romania.

Dvs sunteti specializat in mediul de afaceri, iar Romania se remarca printre tarile emergente pe piata din Europa. Care sunt principalele oportunitati din Romania pentru eventualii investitori kazahi?

Pentru Kazahstan, Romania este o tara membra a comunitatii europene, iar asta include oportunitati si obligatii. Exista posibilitatea de dezvoltare a unei relatii bilaterale, iar Romania are un rol important in dezvoltarea intereselor kazahilor in Europa. Ne concentram pe exporturile energetice, iar Europa este consumatorul de baza al titeiului kazah si mizam pe faptul ca exportul va fi in crestere.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri