Productia industriala a crescut in ianuarie fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 6,4%, respectiv cu 2,3%, iar fata de ianuarie 2013 indicatorii sunt mai mari cu 10,1%, respectiv 9,9%.

"In luna ianuarie 2014, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 6,4%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+8,8%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 11,2%, respectiv cu 4,2%. Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in: industria bunurilor de folosinta indelungata (+20,0%), industria bunurilor de capital (+11,2%) si industria bunurilor intermediare (+10,5%) si scaderi in industria energetica (-3,9%) si in industria bunurilor de uz curent (-1,8%)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

In ianuarie, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 10,1% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (12,4%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 7,8%, respectiv cu 0,4%.

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de capital (16,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (13,9%), industria bunurilor intermediare (8,2%) si industria bunurilor de uz curent (7,8%). Industria energetica a scazut cu 0,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri