Companiile chineze care doresc sa investeasca sume mari in domeniul energetic solicita garantii prin care sa fie asigurate ca banii investiti vor fi recuperati, plus un minim profit, iar Guvernul pregateste in acest sens un pachet de garantii, a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea, aflat la Beijing.

„Toata lumea a inteles ca nu putem astepta ca Guvernul Romaniei sa emita garantii suverane, pentru ca are acorduri incheiate cu FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala. Au inteles lucrul asta si se lucreaza intens, dar nu numai de astazi, de o perioada de timp, la identificarea unor solutii alternative. Si aici discutam si de garantii pe care le pot asigura companiile implicate in proiect, garantii bancare care pot fi implicate, fonduri de investitii. Urmarim cu interes finalizarea negocierilor pe care Marea Britanie le poarta cu Comisia Europeana in ceea ce priveste un mecanism de garantare a diferentei de pret, cautam solutii pentru a da posibilitatea investitorilor mari in energia electrica sa poata incheia contracte pe termen lung cu marii utilizatori de energie electrica. Se tot discuta si, incet-incet, se contureaza un pachet serios de garantii, asa incat orice investitor care se gandeste sa aloce sume de miliarde de dolari sau de euro intr-un proiect de investitii in energie sa aiba o minima garantie ca, odata finalizata investitia, energia produsa acolo se vinde la un pret care sa poata garanta ca-si recupereaza investitia si un minim, foarte minim profit“, a spus Dragnea, aflat intr-o vizita oficiala in China.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri