Din introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenti pe fiecare litru de carburant se vor colecta pana la finele anului doua miliarde de lei, iar neincasarea acestei sume ar putea crea probleme la plata cheltuielilor curente, a declarat Ioana Petrescu, ministrul Finantelor.

Plata pensiilor si a salariilor pentru bugetari ar putea fi pusa in pericol daca acciza suplimentara de 7 eurocenti nu va fi aplicata de la 1 aprilie, deoarece suma care ar urma sa fie colectata este de doua miliarde de lei si nu poate fi usor inlocuita, a declarat, la Adevarul Live, Ioana Petrescu, ministrul Finantelor Publice.

Intrebata ce se poate intampla daca nu se introduce aceasta noua taxa si daca exista riscul ca banii sa nu mai ajunga pentru pensii si salarii, oficialul a raspuns afirmativ: „Da. Sunt 2 miliarde, ganditi-va. Ar fi fost 2,670 miliarde, acum sunt 2 miliarde. Evident ca exista un pericol foarte mare pentru ca o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt cheltuieli – nu stiu daca le-as numi fixe, dar de genul de care descrieti dumneavoastra: pensii, salarii. Care, vrand-nevrand, trebuie acoperite. Nu vorbim de lucruri care se taie foarte usor. Restul de 25% se mai poate, dar vorbim aici de 2 miliarde si asta e o suma considerabila. Era absolut necesar de introdus aceasta taxa“, a precizat ministrul.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri