Institutul National de Statistica (INS) va oferi, incepand cu data de 15 aprilie anul curent, acces gratuit tuturor utilizatorilor la baza de date TEMPO-online, decizie prin care Institutul raspunde astfel "solicitarilor in numar din ce in ce mai mare provenite din randul utilizatorilor institutii publice, a mediului de afaceri, cercetatori si cetateni, au anuntat oficialii INS.

"Prin aceasta masura se asigura disponibilitatea completa si directa a informatiilor statistice si se creeaza conditiile pentru valorificarea tezaurului de date statistice detinut de INS.", se arata in comunicatul Institutului. Informatiile statistice detaliate sunt disponibile publicului prin intermediul bazei de date Tempo-online cu serii de timp din 1990 pana in prezent pe urmatoarele domenii:

  • statistica sociala: populatie si structura demografica, miscarea naturala a populatiei, miscarea migratorie a populatiei, forta de munca, nivel de trai, protectie sociala, educatie, sanatate, cultura si sport;
  • statistica economica: conturi nationale, cercetare-dezvoltare si inovare, preturi, agricultura, silvicultura, industrie, energie, constructii, locuinte, investitii, statistica intreprinderilor, transporturi, posta si telecomunicatii, comert interior, comert exterior si turism;
  • justitie;
  • mediu inconjurator;
  • administrarea teritoriului.

Clasificarea si selectarea datelor se poate face la nivel national si in profil teritorial pe micro-regiuni, regiuni de dezvoltare si judete, precum si in functie de activitati economice, varsta, medii de rezidenta, sexe etc. Totodata, baza de date ofera informatii cu privire la evolutia lunara si anuala a indicelui preturilor de consum (IPC).

"Pentru a avea acces la baza de date TEMPO-online primul pas este acela de a va inregistra ca utilizator. Acest lucru se face in sectiunea "Inregistrare cont nou". Dupa inregistrare, veti primi o confirmare prin e-mail cu datele de autentificare la Sectiunea "Statistics-shop" (BD TEMPO-Online). Contul de acces se compune din adresa de email si parola pe care o definiti dvs. Din momentul in care v-ati inregistrat, puteti sa va logati si sa accesati datele dorite. Optional, pe baza adresei de e-mail, Institutul National de Statistica furnizeaza instiintari periodice in legatura cu anunturile si comunicatele de presa emise.", potrivit INS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri