Romania este a doua cea mai slaba tara UE din punct de vedere economic, dupa Grecia, si unul dintre cele mai putin influente state din Europa, la polul opus situandu-se Germania, potrivit studiului Ipsos European Pulse.

Astfel, 38% dintre cetatenii din 12 state europene considera ca Grecia este cea mai slaba economie din UE, urmata de Romania, cu 10% dintre respondenti, apoi Bulgaria si Lituania, cu 4% fiecare, potrivit unui comunicat publicat de Ipsos Research, relateaza Mediafax.

De asemenea, Romania este pe locul al treilea in topul celor mai putin influente state UE, cu un procentaj de 7%, dupa Malta (10%) si Grecia (8%), urmata de Croatia (5%), Estonia (3%), Bulgaria (3%) si Ungaria (2%). Croatia este stat membru UE incepand din 2013.

Doua treimi dintre respondenti considera ca Germania este cel mai influent stat din Europa, urmata la mare distana de Marea Britanie, cu un scor de 7%.De asemenea, 60% dintre europeni considera ca Germania este cea mai puternica economie europeama, urmatoarele clasate fiind Marea Britanie (7%), Suedia (4%) si Luxemburg (3%).

Sondajul a fost realizat in perioada 4-18 martie 2014, in randul a 9.333 de respondenti din 12 state europene.Grupul francez Ipsos, specializat in cercetare de marketing, este prezent in 86 de tari, operand sondaje online si offline pentru mai mult de 5.000 de clienti. In prezent, grupul Ipsos are 16.000 de angajati permanenti si este listat la bursa de la Paris.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri