Premierul Victor Ponta le-a cerut ministrilor Finantelor, Bugetului si Fondurilor Europene sa-i propuna, vineri, masuri care sa conduca la relaxare fiscala, continuarea cresterii investitiilor si crearea unor noi locuri de munca, pe baza ultimelor date economice favorabile Romaniei.

"Am cerut ministrului de Finante si ministrului Bugetului, impreuna cu ministrul Fondurilor Europene, ca azi sa-mi pregateasca o analiza privind efectele practice si concrete in economia romaneasca a tuturor acestor vesti bune pe care le-am primit intr-un interval scurt de timp, pentru a putea fundamenta deciziile viitoare care sa duca in continuare la relaxare fiscala, la imbunatatirea si continuarea cresterii investitiilor si a crearii locurilor de munca, si la imbunatatirea nivelului de trai", a spus, vineri, Ponta.

El s-a referit la decizia S&P de a imbunatatit ratingul de tara al Romaniei in categoria recomandata investitorilor, aratand ca Romania a trecut in categoria tarilor recomandate pentru investitii stabile.

"Salut decizia agentiei de rating Standard &Poor’s care, dupa prima data dupa 6 ani, a imbunatatit ratingul de tara al Romaniei, astfel Romania fiind considerata in categoria recomandata investitiilor cu perspectiva stabila", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca, astfel, Romania este considerata de toate agentii mari de rating, Standard&Poor’s, Fitch si Moody’s, ca fiind o tara cu o posibilitate si o capacitate de dezvoltare stabile si este recomandata investitiilor.

"Este o veste buna care completeaza ceea ce am primit ieri de la Eurostat, si anume, Romania, tara cu cea mai mare crestere economica din toate cele 28 de tari ale UE, si de asemenea de la INS, faptul ca pe primul trimestru investitiile straine directe au crescut cu 30%, cu o treime, fata de anul trecut. Acest lucru inseamna ca, pentru toti investitorii internationali si pentru pietele financiare internationale se confirma progresele macroeconomice structurale ale Romaniei si se indica Romania ca fiind o tara care are crestere economica, care are consolidare fiscala, si-a redus arieratele, a crescut radical rata de absortie a fondurilor europene si a reusit listari la bursa a pachetelor minioritare la multe si principale companii din zona de energie", a spus Ponta.

Premierul considera ca aceste vesti bune "care au venit impreuna" vor aduce mai multe investitii, deci se vor crea noi locuri de munca, si vor creste incasarile bugetare.
Totodata, seful Executivului a spus ca in acest fel se va putea continua pe un drum "pozitiv din punct de vedere economic", si se vor putea aplica alte masuri de crestere economica si de sustinere a investitiilor.

"De la 1 iulie, vor fi scutite de impozit toate profiturile reinvestite si de asemenea reducerea taxarii muncii prin reducerea contributiilor de asigurari sociale", a anuntat din nou premierul.

In acest context, el a aratat ca rezultatele bune obtinute au venit dupa aplicarea obiectivelor continute de programul Uniunii Social Liberale si dupa o perioada care, in opinia sa, nu a fost benefica.

"Este important ca dupa ce in ultimii 2 ani, dupa o perioada, 2010-2011, de dezastru economic, fiscal, bugetar si social, am reusit in 2013 si 2014, pe baza programului de guvernare al USL relansarea economica, consolidarea Romaniei, imbunatatirea radicala a imaginii noastre fata de investitorii straini si pietele financiare internationale, si in acest fel putem sa trecem la ceea ce inseamna, in mod sigur, transformarea cresterii economice in dezvoltare economica pe termen mediu si lung, un proces sustenabil de creare de locuri de munca, de stabilitate a acestor locuri de munca, de crestere a veniturilor, atat in zona privata cat si in zona publica, si de asigurare ca niciodata in viitorul predictibil dezastrul din 2010 concretizat in taieri de pensii, de salarii, in cresterea TVA si a tuturor celorlalte taxe sa nu mai poata fi posibile in Romania", a afirmat seful Guvernului.

Standard & Poor's (S&P), singura dintre marile agentii de rating care inca evalua Romania in categoria "junk", nerecomandata investitorilor, a imbunatatit, vineri, calificativul suveran al tarii cu o treapta, la "BBB-", in categoria recomandata pentru investitii, cu perspectiva stabila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri